Rosamunde Pilcher - Megörökölt boldogság

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Geerbtes Glück
német romantikus film, 90 perc, 2017

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Nelly Stuart, egy ambiciózus párbajtőröző esküvői tanú a nővére, Eve és annak vőlegénye, Bill házasságkötésénél. Az eseménynél találkozik a másik tanúval, Bill legjobb barátjával, Leóval.

A házaspár szeretné, ha ők ketten is összejönnének. A két kiszemelt tanú viszont már az esemény előtt találkozott egymással és mindketten ellenszenvesnek találták a másikat. Ezenkívül pedig Eve meglepetést tartogat Nelly és az apja, Tony számára. Meghívta az esküvőre a kolumbiai anyját, Sofiát is. A nő sok évvel ezelőtt a másik két lányával együtt elhagyta a férjét. Tony - aki akkoriban Bristolban botanikai tanszékvezető tanár volt - továbbá Nelly ezt sosem tudta Sofiának megbocsátani. Mivel a nő nem akarja elrontani Eve esküvőjét, aki már terhes is, így összejön az egész család.

Eve fiának, Jamie-nek a később esedékes keresztelőjére - Nelly megkönnyebbülésére -, viszont már nem hívják meg Sofiát. Ez ügyben Leo újra találkozik vele, mert őt is, mint Nellyt Jamie szülei kiszemelték keresztszülőknek. Nelly nem is tiltakozik ellene, hiszen sokkal fontosabb dolgok járnak a fejében. A főnöke, Patrick Cameron, egykori vívó felemlegette neki az olimpiai részvétel lehetőségét. A sportügynökség tulajdonosa viszont nem csak Nelly sportsikere iránt mutat érdeklődést. Az első szerelmi légyottjukra nem egészen véletlenül ott terem Leo is. És erre jó oka is van. Eve és a férje súlyos közlekedési balesetet szenvedett.

Bill életét már nem lehetett megmenteni, Eve kómában van, Jamie szerencsére egy karcolás nélkül megúszta. Az ifjú szülők viszont előrelátón gondoskodtak ilyen esetekre, a gyámságot a két keresztszülőnek közösen kell ellátniuk a kisgyermek számára. Abban reménykedve, hogy Eve hamarosan felépül, mindketten vállalják a kihívást. Átmenetileg összeköltöznek, hogy Jamie-ről jobban gondoskodhassanak, illetve megfelelőbben betölthessék az apa anya szerepet a keresztfiúk számára.

A nem várt családi élet mindkét személy számára összekuszálja a meglévő magánélet elképzelésüket. Nellynek az ütemezett edzésterveit egyeztetnie kell a kisbaba igényeivel, éppen úgy, mint ahogy Leónak is változtatnia kell a szörfbemutatókról készítendő drónfelvételek készítéseinek tervezett időpontjain. A szerelmi életüket is ez a szokatlan helyzet próbára teszi. Patrick ugyan már háromszoros apa felnőtt gyerekekkel, de mégis kevés megértést tanúsít Nelly új szerepvállalása iránt, sőt még Leóra is féltékeny lesz.

Amikor Sofia Eve balesetéről hall, visszatér Cornwallba. Közösen, egymást váltva Tonyval ott ülnek Eve betegágyánál, és mindkettőjüknek szembesülnie kell a múltjukkal. Ezenkívül Sofia felajánlja Nellynek a támogatását, de az visszautasítja, mivel úgy véli, hogy az anyja csupán azt akarja jóvátenni, amit a saját lányainál elmulasztott.

Nelly és Leo a jó időbeosztásuknak köszönhetően nagyjából, minden külső segítség nélkül megoldják Jamie felügyeletét. Épp Nelly kvalifikációs tornáján Leo nem talál megoldást Jamie felügyeletére, mert neki magának is éppen dolgoznia kell. A nap így Leo számára azonnali felmondással ér véget, Nelly pedig kvalifikálta magát az olimpiára. Épp ekkor kapja a további jó hírt, nővére végre felébredt a kómából. Az öröm viszont nem tartós. Eve meghal. Ezzel végérvényessé vált, Nelly és Leo nem csak átmeneti felelősséggel tartoznak a keresztfiúk iránt. És ezzel mindkettőjüknek döntenie kell, vagy a szülői párt továbbjátsszák, vagy egy igazi családdá válnak.

Nelly válaszút előtt áll: vagy Patrick és az olimpiáról dédelgetett álma, vagy az örökölt boldogsága és Leo melletti döntés.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?