A Sütimester Nagy-Britannia legjobb amatőr cukrászainak versenye, ahol 10 jelentkező méri össze tudását. Lehet idős vagy fiatal, férfi vagy nő, itt csak az számít, hogy ki készíti a legjobb édességet - amit a szakértő zsűri is tesztel. A versenyt nehezíti, hogy a résztvevőknek minden héten más képességüket kell próbára tenniük, ahogy az sem titok, hogy a feladatok a hetek előrehaladtával egyre bonyolultabbak lesznek. A végén csak hárman maradnak, közülük kerül ki Nagy-Britannia Sütimestere.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Most ismételték/ismétlik a 2014-es 5. évadot. Martha-nak szurkoltam (szívembe lopta magát, és csak miatta kezdtem el nézni, az 5. adástól).
SPOILER ALERT!!!!!!!!!!
Sajnálom, hogy most a 8. adásban kiesett, pedig mégha nem is feltétlenül vártam el tőle, hogy mindenáron megnyerje, de azért arra számítottam, hogy a 2-3. helyet eléri :( . Úgy készültem, hogy várom a jövő hét hétfőt is és hogy szívesen néztem volna/szurkoltam volna neki tovább :( . Így viszont már nem nézem tovább :( .
Legnagyobb sajnálatomra sehol, semmi fórumon nem lehet véleményt nyilvánítani a LiChi TV műsoraival kapcsolatban, pedig... Szóval: nézem a Sütimestert, főleg a Mesterkurzus érdekel. A napokban Mary elkészítette a Spanyol széltortát, ami szinte tojáshabból áll. Miközben készült felverni a habot kért Paultól - idézem a műsorból- " kérem a tartármártást". Többször is így hangzott el, és hosszas keresgélés után tudtam csak a végére járni.
"A borkő (latinul tartar) a boroshordókon és borosdugókon kiváló, főként kálium-hidrogén-tartarát kristályokból álló képződmény."
"A borkészítés mellékterméke a tartárkrém. A finomított borkősavból származik, amely a borhordók belsejében vagy a fehérborokból ismert fehéres gyémántokból származik, amelyek bizonyos borokból kiválnak. Sütéshez használják - krémes textúrát ad a fagyosoknak - és olyan desszertekhez, mint a meringek, ahol a beoltott tojásfehérjékbe beépülnek, hogy stabilizálják és növeljék a térfogatukat. A kátrány (kálium-hidrogén-tartarát) krém is a sütőpor (amely magában foglalja a szódabikarbónát és a borkőképző krémet) részét képezi."
Kérdem szerényen: a műsort szakember nem kíséri figyelemmel? Mert annak bizonyára világos lett volna, hogy miről van szó. Szegény sütnivágyó néző talán fennakadt azon, miért kell a tojásfehérjébe tartármártás - ami valami egészen más, mint amiről szó volt a műsorban.
Még 2016-ban kérdeztél, most 2018 van. Remélem azóta felfedezted, de ha nem mondom, amikor vége a versenynek egy-egy évadban, utána jön néhány adás, aminek "Mesterkurzus", vagy "Mesterfokozat" a neve, és ebben Pool és Mery megcsinálják a feladatokat, pontos mennyiséggel, és minden praktikát elárulnak. Még egy "Visszatérés" nevű adás is szokott lenni, és az utóbbi évadokban "Ráadás", ami egy rövidebb show-műsor.
A fordító és a "dramaturg" figyelmébe!
Elhiszem, sõt tudom, hogy az angol "challenge" szót néha igen nehéz a megfelelõ magyar jelentésbe átültetni. A Sütimester esetében azonban egyértelmûen feladatokról, versenyfeladatokról van szó. Az egy mûsorban ezerszer elhangzó "kihívás" egy kissé zavaró.
Üdvözlettel,
Hms
Pár napja láttam, hogy a Chili Tv leadja valamelyik évadát. Szerintem új évad volt, már csak 5-en voltak amikor belenéztem, és én még nem láttam ezekkel a versenyzõkkel a mûsort.
Egy nagy kérésem lenne valakihez, aki látta az augusztus 1-2-én leadott mûsort. Poul készített egy emeletes égetett tésztából készült tortát. Sajnos nem láttam az elejétõl. Aki látta leírná nekem hogyan készítette? Köszönöm.
Én nagyon szeretem nézni a mûsort,egyet hiányolok belõlle,hogy nem adják meg mibõl mennyit használnak. Vagy mindd azt amit használnak hozzá,ugy még számomra is egyszerü lenne elkészítése,hisz a résztvevõk,is kapnak receptet mit használjanak,s gondolom meg van adva a mennyiség is. Ezt nagyon hiányolom a sorozatból.
Végig éztem Gordon Remsay Elõzõ sorozatban a bírák is készítettek,ott meg volt adva a mennyiség,és elkészítettem több félét belõlle. Nem vagyok cukrász csupán imádok sütni fõzni,és kedves kis családom örül is neki.
Nagyon meg köszönöm,ha a hozzávalókat mennyiségben legalább megadnáék.
Még közzé is tudnám tenni mint ahogy közösségi oldalon közzé teszem amiket készítek ételeket,és fõ képp sütiket,van olyan sok melyet saját ötletem alapján készítek el,de sokat õrzök nagymamám receptjeibõl is,melyeket készítek..
Elõre is köszönöm,meg tisztelõ választ. Üdvözlettel Gabriella (Nagymamám97 )
Itt amit a bírák készítettek narancs torta,ahol 1 narancsot félóráig fõzünk meg,diszítésnél én kivit is használtam..
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások