Szerelem és semmi más

Bakancslistához adom
Love Is All There Is
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 120 perc, 1996

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A romantikus film két rivális olasz család életéről szól. Mindkét családfő étteremtulajdonos és persze mindent megtesznek azért, hogy a vendégeket átcsábítsák a konkurenciától. Pechjükre azonban a gyermekeik egymásba szeretnek, ezért kénytelenek lennének végre békét kötni. De vajon sikerül ez nekik? Kiderül a "Rómeó és Júlia" történetét kicsit modernebbül feldolgozó vígjátékból...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Cleo. 2011 máj. 19. - 22:27:26 Előzmény agnyieszka
megvan ez vkinek dvd-n? pls írjon a szmarkoa@gmail.com e-mail címre; elõre is köszi
1/10
agnyieszka 2010 júl. 19. - 12:43:36 1/10
Ez így rendben is van / a legrosszabb filmet is lehet jól elemezni / de az osztályozás azért mégis csak összehasonlítást feltételez, nekem ezért mínusz .
10/10
jeffero 2010 júl. 19. - 01:13:29 10/10 Előzmény agnyieszka
--spoiler is lehet benne--

Szerintem pedig nagyon klassz film. A közepe fele tényleg unalmasnak hathat a nagy veszekedõs jelenetnél, akkor egy pillanatig azt gondolhatja az ember, hogy nem nézi tovább, de mégis megéri végignézni.

Végül is az egész film egy modernkori Rómeó és Júlia történet, és nem mindennapi a tekintetben, hogy a fõszereplõ színészek közül kettõ jelen van íróként és rendezõként is.

A dadus sorozat rajongójaként különösen örültem, hogy elkaptam ezt a "remekmûvet" a tévében, amelyben halványan érezni lehet a sorozat hatását, mert habár nem a zsidó kultúrára épít, mint a sorozat, de az olasz kultúra is legalább olyan erõsen benne van. Renée Taylor, Lainie Kazan és Joseph Bologna mindhárman szerepeltek A dadus-ban, az utóbbi kettõ persze csak néhány epizód erejéig. A Mona név elõfordult a sorozatban is, bár más jellemû szereplõ kapta.

Az egyik legnagyobb poén - a jósnõ üzenetrögzítõje: "Most nem tudom felvenni, mert testenkívüli élményem van..."

A pap mondja el a film legnagyobb tanulságát: "Ki vagy te, amikor nem vagy anya?"
Vagyis Sadie, de talán a másik családból is Maria túlságosan azonosultak az anyai szereppel, és szembe kell nézniük azzal, hogy gyerekeik idõközben felnõttek, és a saját útjukat akarják járni, nem kell már, hogy egy anya vezesse õket.

Tetszett ez a jósnõs dolog, hogy Sadie gyakran útmutatást kért Mona-tól, de tudta, hogy magában is megvan ugyanaz az erõ, csak még nem annyira érzékeny. Ám a film végére szüksége volt minden erejére, hisz élet-halál múlott rajta.

Angelina Jolie pedig szerintem egészen aranyos volt, és ha nem tûnik annyira hitelesnek, az talán azért is lehet, mert ez az elsõ filmjeinek az egyike. Habár 1 évvel korábban az Adatrablók-ban talán jobb lehetett, de azt nem láttam, vagy mégis, akkor nagyon régen.

--spoiler vége--
1/10
agnyieszka 2010 júl. 16. - 14:18:53 1/10
Szóhoz nem jutok, oly' szörnyedelem, a dialógusok gyengék,mintha egy szellemi fogyatékostól származna .Angelina Jolie is - ehhez igazodóan- minõsíthetetlenül gyenge. A felénél tovább nem bírtam ,osztályzatom a negatív tartományban van.