Szerelem korhatár nélkül

Bakancslistához adom
Breezy
amerikai romantikus dráma, 102 perc, 1973

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az ötvenéves, sikeres építész találkozik a kamaszkorból éppen hogy kinőtt, tizenéves leányzóval. Egymásba szeretnek, majd amikor kapcsolatuk komolyra fordul, szembe kell nézniük a külvilág értetlenkedésével.

Stáblista:

Szereplők

Edith Alice Breezerman ('Breezy')
Frank Harmon
Bob Henderson
Betty Tobin
Paula Harmon

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JCWH 2018 márc. 02. - 16:24:54 10/10
Clint Eastwood harmadik filmje (és elsõ olyan filmje, amiben nem szerepel, csak pár másodpercre feltûnik) egy igazán kellemes és szerethetõ alkotásra sikeredett. Mai szemmel nézve egy egyszerû szerelmi történetrõl van szó, amelyben egy idõsebb, életunt férfi és egy életvidám, fiatal lány nehézségek leküzdése után egymásba szeretnek. Persze a 70-es években a két karakter közötti 30 év, azért biztosan megdöbbentõbb lehetett. Aki szereti a romantikus filmeket, az biztosan nem fog csalódni. Kay Lenz elbûvölõ és William Holden az öregedés ellenére sem vesztett sármosságából. Mint minden William Holden filmet, ezt is eredeti nyelven ajánlom.
Mike088 2016 márc. 01. - 21:28:03
Annak ellenére, hogy 73-as a film ma is megállja a helyét. Külön kiemelném, hogy a karakterábrázolás (Ez Eastwood erõssége) remek munka. Breezy az életvidám, ugyanakkor érzékeny lány rögtön belopta magát a szívembe. Kissé gyermeki naívsággal szemléli a világot,de nagyon cuki csaj. A két fõszereplõ játéka magáért beszél. Betonerõs 7 pontot adnék a filmre.
Szaki 2011 nov. 13. - 19:27:23 Előzmény sanderb
Megnéztem én is a filmet és elgondolkoztató , hogy egy olyan színész mint Clint Eastwood aki korábban Western filmekben és háborús filmekben kamatoztatta a tudását egy ilyen stílusú filmet készítsen. Az elsõ filmjei közül ez az egyik. W. Holden neve mindenképpen húzóerõ. Mindenesetre amilyen filmeket készített Clint E. az elmúlt 40 évben azok mind önmagukért beszélnek. Már a pályafutása elején rendeznie kellett volna neki annyira zseniális .
8/10
sanderb 2011 nov. 13. - 09:07:11 8/10
Eastwood eme, második rendezése már bepillantást nyújt a mûvész késõbbi (rendezõi) munkásságába is, jól mutatja a mûvészi hitvallását: az ember keresése, ábrázolása, jellemének fejlõdése, hatás - ellenhatás, generációs, kulturális konfliktusok és azok feloldása. Az egyedi fogások keresése is tapintható, miközben még sokat merít kollégáitól.
A film maga nagyon üdítõ, szinte friss, annak ellenére, hogy már lassan 40 éve készült. Abszolút nézhetõ, szerethetõ. 10/8