TeSzedd - Vedd fel újra a kesztyűt!

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ugyan ki lesz az a futóbolond, aki nekiáll a más szemetét összeszedegetni? - mosolyogtak a kétkedők, amikor a közszolgálati televízió 1993-ban első ízben hirdette meg az "országtakarítási akciót". Pedig "futóbolondok" már akkor is akadtak, nevezetesen a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Magyar Turista Egyesület tagjai, akik soha nem tűrték, hogy az erdőket, mezőket, kirándulóhelyeket eldobott nejlonzacskók, üdítős üvegek csúfítsák el. Egy velük készült riport után merült fel az ötlet: mi lenne, ha az ország egészét megpróbálnák a média segítségével rávenni, hogy tisztítsák meg környezetüket, településüket?
Az ötletet nem várt siker koronázta. A felhívásokra több tízezren jelentkeztek, iskolák, munkahelyi és baráti közösségek. Egy napfényes szombaton késő estig 15 ezer hulladékgyűjtő zsák és több száz konténer telt meg hulladékkal. Az akciót ezért természetesen - egy-két esztendő kivételével - a közszolgálati televízió azóta is évente megismétli.
Most, csatlakozva a TeSzedd akcióhoz, amely mögött hatalmas infrastrukturális, kormányzati és civil háttér áll, még nagyobb lelkesedéssel készülnek a közszolgálati újságírók a június 2-i akciónapra, hiszen az első TeSzedd nap bebizonyította, hogy egy ilyen erős bázison megsokszorozódhat az akciók sikere.

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Értetlenke 2012 jún. 02. - 16:49:13 10/10
Szerintem jó ks mûsor volt! Örülök , hogy megrendezk minden évben ezt az akciót! A mocsok televízión amúgy is ritkán látni normális mûsort ez legalább tetszett...
1/10
Pinyo76 2012 jún. 02. - 09:48:24 1/10
képmutatásból jeles ...ide is lehet jönni itt is van szemét jó példa arra hogy hogyan lehet ingyen munkaerõt találni szánalmas. csak így tovább