Tökéletes nap: A temetés

Bakancslistához adom
Perfect Day
angol vígjáték, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Tökéletes nap - A menyegző folytatásában már egy évvel vagyunk Tom és Amy viharos esküvője után, a társaság pedig egy régi barátjuk tragikus halála miatt gyűlik újra össze. A megállapodást és családalapítást fontolgató barátok a sokkoló esemény hatására kénytelenek az élet fontos dolgairól és a boldogságról alkotott elképzeléseiket újra átgondolni. Vajon elég bátrak ahhoz, hogy végül a szívükre hallgassanak?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Flashy 2009 febr. 28. - 18:49:08
az A little thing called love-ra emlékeztet, nagyon jók ezek a típusú minisorozatok...
8/10
coquebp 2008 aug. 10. - 09:27:52 8/10
Szóval:
Ez egy 3 részes mini sorozat a brit five csatornától:
1. rész: Perfect Day: The Wedding
2. rész: Perfect Day: The Millenium (elõzmény a Weddinghez)
3. rész: Perfect Day: The Funeral (folytatás a Weddinghez)
Minden rész önmagában is érthetõ, nem függenek szorosan össze. Valamiért itt a porton a Funeral rész szerepel csak egyszerûen "Tökéletes nap" címen, habár az a harmadik rész, és ezért értelemszerûen fontos az alcím.
Egyébként tetszett mind a három, bár leginkább az elsõ, az esküvõs. Ironikus, az emberi kapcsolatok bonyolultságáról szóló filmek, a humor nagy része abból áll, hogy a szereplõk kínos helyzetekbe kerülnek. :-)
kgyuri0 2008 júl. 27. - 10:45:07
A jómúltkor már megjártam, a BBC PRIME teljesen hülyébe veszi as nézõket. Múltkor a „The lost princ” címû kétrészes filmmel jártuk meg, leadták az elsõ részt, ami úgy volt leírva, mint ha kétszer olyan hosszú lenne, aztán egy árva szó sem arról, hogy két részes, és az adott idõpontban az elsõ részt adják Pedig itt még horribile dictu, azt is meg lehetne osztani a hülye nézõvel, hogy elõre láthatólag a 2. rész ekkor és ekkor fog következni.
Na jó!
A mostani esetben pedig „Tökéletes nap: A temetés” címû filmet harangozzák be.
Az IMDB szerint a film címe: Perfect day: The wedding, esetleg Perfect day, ahogy a mûsorbeharangozóban az eredeti címet szerepeltették.
A mûsorközlésben szereplõ cím Perfect day: The funeral lenne.
IMDB-n van is utalás a Four weddings and a Funeral címû elhíresült filmre
Mindenesetre a beharangozóval ellentétben egyáltalán nincs szó temetésrõl, hanem esküvõrõl, ráadásul a szöveg úgy fogalmaz, hogy mint ha a temetéses a házasságos folytatása (2. része) lenne. Ez légbõl kapott, mert a rendezõ a temetésest még meg sem rendezte(IMDB).
Szóval dívik a hülyeség!
A BBC-nél nem tudnának angolul?!
Mindenesetre a nézõ megtisztelésérõl (legalább ne nézzék hülyének!) még tanfolyanmot kellene végezniük, Sok mindenkit persze nem tudok ajánlani, Vitray már idõs, tán egyedül csak Friderikusz Sándor lenne mérvadó
8/10
enczil 2007 dec. 02. - 03:14:32 8/10
Kedves, kellemes darab, helyenként fanyar humorral. Igazán tetszett. Sajnálom, hogy nem vettem fel. Szivesen megnézném ismét.