Újrafeltalálók

Bakancslistához adom
The Re-Inventors
angol dokumentumfilm sorozat, 2006

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Két ember nekilát, hogy segítőtársaival együtt sorban feltalálja - pontosabban létrehozza újra - a hírből ismert egykori találmányokat, vagy terveket. Matt és Jeremy íly módon bevezet minket az egykori emberek érzésvilágába, az egykori tévedések közé és kiderül, hogy melyik találmány miért került, vagy éppen nem került a feledés polcára. Legyen ez Leonardo da Vinci géppuskája, vagy egy kínai sárkány, netán egy napenergiával működő krematórium.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
xzibit2010 2010 júl. 22. - 13:58:27
érdekes mûsor...
7/10
Tûzmanó 2009 dec. 14. - 02:42:58 7/10 Előzmény fredi60
Ez bizony koppintás. Méghozzá nagyon gyenge. A Mythbusters-ben az a jó, hogy eleve úgy állnak hozzá, hogy márpedig õk megcsinálják, ha nem mûködik a tervek, leírás, mítosz alapján, akkor feljavítják, s ezzel megmutatják, mi kellett volna hozzá, hogy mûködjön. Így hitelesek, hiszen látjuk, ha valami nem mûködött, azért nem, mert ez meg ez kellett volna még hozzá. Az "Újra"-feltalálók viszont (akik soha semmit nem találnak fel, hiszen mindig meglévõ találmányok tervrajzait alkalmazzák) valahogyan eleve mindig elszúrt, láthatóan eleve hibás elképzeléseket választottak ki, s eleve abból indulnak ki, hogy nem mûködhet (az égetõs wc-rõl például már a feltalálója is elismerte, hogy hibás elképzelés, s ajánlott helyette jobbat). Érezhetõen megdöbbennek, ha valami valahogyan mégis mûködik (pl. a lebegõruha), s egyébként ilyenkor is már kitaláltak helyette olyat, ami a célnak sokkal jobban megfelel. Próbálják használni a Mythbusters-ben bevált sablonokat: barkácsolás, szakértõk, magyarázatok, ám végül csak egy dologban hihetõ a lelkesedésük: a végén az általuk hibásnak ítélt dolgok felrobbantásában. Ez kevés ahhoz, hogy elvigyen egy sorozatot.
fredi60 2009 dec. 12. - 09:17:42
Nem lehet koppintás, mert egész másról szól a két sorozat. Ebben elfeledett ötleteket, találmányokat építenek újjá, míg a másikban "városi legendákat, szóübeszédeket, mítoszokat" vizsgálnak, hogy tényleg lehet-e valóságalapjuk.
smog86 2009 dec. 12. - 00:49:59 Előzmény NANU..! NANU..!
Mekkora egy Állítólag (Mythbusters) koppintás!!!
NANU..! NANU..! 2009 dec. 08. - 00:29:33
Jók ezek :)))
Jókat lehet mulatni rajtuk... :)