Újrakezdés

Bakancslistához adom
Adopt a Highway
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 78 perc, 2019

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
colomb 2021 aug. 17. - 13:51:02 Előzmény dandelion83
érzékeny, szép hozzászólásokat olvastam tőled eddig, ez így van jól!
gratulálok, biztos, hogy nem egy bunkó fenegyerek vagy!
tortura 2021 ápr. 28. - 12:43:55 Előzmény karesz76
Szerintem nem kell, hogy egy film feltétlen értéket hordozzon. Kikapcsoljon vagy szórakoztasson. Felháborítson vagy megnyugtasson, esetleg elgondolkodtasson. Azaz: hasson. Legyen valamilyen katarzis, miután megnéztem.
Ettől persze a véleményedet tiszteletben tartom, hogy neked nem tetszett.
Nekem tetszett, ugyanakkor más befejezést képzeltem el hozzá. Egyszer nézős.
Egyébként már évek óta megdöbbent, hogy egy E. H. mennyire meg van öregedve, mennyire leamortizált pali. Nyilván nem e konkrét filmre gondolok, mert itt ez is volt a cél, a szakáll, stb.
Egy pár évvel ezelőtti filmjében is már nagyon meg volt öregedve az arca.
7/10
dandelion83 2021 febr. 06. - 09:38:53 7/10
Nekem tetszett. Szépen, lassan csordogál a film, semmi különös nem történik benne, de az egyes mondatoknak, amik elhangzanak annál nagyobb a jelentősége. Nagyon érzékeny alkotás, mindenképpen megfelelő hangulat kell hozzá, hogy értékelni tudjuk. Engem ez most megérintett.
1/10
karesz76 2021 febr. 01. - 17:27:30 1/10
Lehet hogy lesz akinek tetszik ez a film, nekem nem tetszett.
Semmi értéket nem hordoz számomra. Gyakorlatilag, szinte bármelyik börtöntöltelék életét meg lehetne filmesíteni, mert az is kb.: ennyire izgalmas.
Nem azt mondom, hogy minden emberrel megtörténik ez, de az egész film teljesen átlagos dolgokról szól.
Aki azt hinné, hogy a talált kislánynak sok "szerepe" van a filmben az téved. Pár nap után megszabadul tőle, aztán szerencsétlenkedik tovább.

ha röviden össze akarnám foglalni: Átlagos unalmas dolgokról szól a film.

Röviden a történet az én meglátásom szerint:

Russell-t a 20 év börtön alatt annyira sokat zaklathatták, hogy mindentől fél, még majdnem hogy beszélni sem mer. Egy kajáldába takarít, amikor egy nap talál egy gyereket, de most azt hinnéd, hogy ez a lényeg, pedig NEM. 3-4 nap szenvedés után a gyereket leadja a zaciba. Aztán aznap ki is rúgjak. Egy szép napon felül a buszra, ahol találkozik egy csajjal akivel jól elvigyorognak, de ennyi, ez is zsákutca. Elmegy a régi szülővárosába, ott kiderül, hogy örökölt valamit, az a valami egy levél az apjától + egy kisebb raktárnyi cucc. Az nem igazán derül ki, hogy mi is van benne, mert minden dobozokban van.
Vágókép: Russell újra elmegy az árvaházba, ahol persze nem is akarja látni a talált kiscsaj-t, csak odaad a gondozó nőnek egy jó vastag borítékot, és megbiza, hogy 18 éves korában adja neki oda. Semmi átvételi elismervény vagy hasonló (érdekes, hogy valaki 20 év börtön után ennyire meg tud bízni az emberekben, pedig odabent gondolom nem egy tolvajjal találkozott.)
Ajtó becsuk, következő állomás a buszpálya udvar, és azt láthatjuk amint épp utazni készül valahová, film vége.


6/10
alien1976 2020 nov. 26. - 19:45:08 6/10
Sztori. Russell nemrég szabadult, kicsit lassú srác. Egy gyorsétteremben dolgozik, és egyik este picibabát talál a szemetesbe. Ez a találkozás megváltoztatja Russel életét, és a babáét is.......
Egy lassú drámát kaptam, melynek nagyon letargikus volt a hangulata. Néha az egész filmet valamilyen bizonytalanság uralta, s ebben nagy szerepe volt a főhősnek is, aki nehéz beszédével, bizonytalan viselkedésével szőtte át az egész filmet. A film eleje kicsit depressziós hangulatú volt. De mindig van remény, s bármikor becsapódhat az ember életébe egy olyan esemény, ami megváltoztatja azt, vagy elindíthatja egy lökéssel egy olyan irányba ami akár már régen vár rá, csak nem veszi észre. A főhősnél is megtörténik ez az esemény, amely segítségével elindul, amjd eljut oda, ahová eredetileg is jutnia kellett volna. Az, hogy ehez egy pici baba kellett........

SPOILER SPOILER SPOILER :
Annyit nem értettem, hogy amikor visszament, miért nem vette elő a rendőrség, hiszen csak simán lelépett.