Vadkanvadászat

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar film, 60 perc, 2017

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

1664 novembere. A kursaneci erdő őszvégi békéjét hirtelen vadásztársaság zaja veri fel. A vadászok vezetője Zrínyi Miklós, az ország egyik leghatalmasabb embere. Sem ő, sem a vidám társaság tagjai ekkor még nem is sejthetik, miképpen végződik ez nap. A film bemutatja a magyar történelem egy máig sem teljesen tisztázott tragikus eseményét, mely a későbbiekben hatással lesz az egész ország sorsára. Vadászbaleset vagy merénylet? Számos elmélet és magyarázat, szóbeszéd és anekdota tárgyát képezi ennek az őszvégi napnak a történése. Vajon hihető-e, hogy a neves hadvezér, kitűnő vadász, és elismert költő élete ilyen fatális véget érjen? Ki volt Ő, kinek szörnyű végzetét még olyan hatalmasságok is megkönnyezték, mint XIV. Lajos, a Napkirálv?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2020 máj. 04. - 00:36:20
Egészen érdekesre sikeredett. A szokásos pátosz helyett inkább "dokumentum-szerű" lett.
A nagy talány persze most sem derült ki, de eljátszottak többféle verzióval.
Van egy dolog, amit gyerekkorom óta nem tudok megmagyarázni. A vadászat nem a terepem, de, ha jól tudom, főleg akkoriban, kutyák nélkül nemigen vadásztak (hajtás, sebzett vad felkutatása vérebekkel, esetleg a gazda védelme, stb.). Ha jól emlékszem, erről itt sem esett szó. Zrínyi "kettesben", kutyák nélkül keresi a sebzett vadat. Talán érdekes lenne ebből a szempontból is megvizsgálni a dolgokat...
7/10
Midnight67 2020 máj. 03. - 20:57:37 7/10
Érdekes film, persze, a nagy kérdésre nem kaptunk választ, helyette többszöri visszajátszással próbálták bemutatni a lehetséges végkifejletet (minőségileg nem is rosszul), ami egy idő után kissé zavaró volt.
Cukros csirkecomb 2018 máj. 18. - 23:54:20
Kicsit olyan, mintha a Jóban-rosszbant középkori gúnyába öltöztették volna... :)
Greeneyed Lady 2018 máj. 18. - 13:37:42
Zrínyi Miklós: Bede-Fazekas Szabolcs
olahmiki1959 2018 máj. 18. - 07:55:10
Zrínyi Miklós nem fog szerepelni a filmben? Ugyanis pont az őt alakító színész neve nem található a stáblistán.