Vágyivászat

Bakancslistához adom
Wishful Drinking
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 76 perc, 2010

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Carrie Fisher hollywoodi sztárok gyermeke. A Csillagok háborúja-trilógia bálványa. Ám a színésznő képtelen volt feldolgozni a korán jött sikert. Zaklatott magánéletet élt, cserélte a partnereit, kábítószer- és alkoholfüggőséggel kezelték, elektrosokk-terápiát kapott. Azt, hogy mindezt túlélte, és kikászálódott a gödörből, a rugalmasságának, az intelligenciájának és mindenekelőtt a humorérzékének köszönheti. Életét, hányattatását előbb könyvben írta meg, majd egyszereplős színpadi előadás született belőle. A film ez utóbbi feldolgozása, családi és archív interjúkkal kiegészítve.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
starline 2012 nov. 14. - 22:40:07 10/10
Nekem nagyon tetszett az elõadás. Lehet, hogy koromnál fogva is, de számomra teljesen érthetõ, hogy mi vezetett a betegségéhez. Ennél kevesebb is kibillenthet egy embert (gyereket) az egyensúlyából. Nagyon jó a humora. Az egyik elõttem szólóval nem értek egyet, hogy egy lecsúszott mûvész önsajnálkozása lenne ez az elõadás. Úgy tudom, hogy sikeres forgatókönyv író lett.
eva.tootsy 2012 nov. 07. - 15:07:42
Teljesen egyetértek itsme-vel. Én is menet közben kapcsoltam a mûsorra, de nem tudtam felállni, teljesen a képernyõ elé szögezett. Fantasztikusan jól beszélt a nõ, önmagát nem kímélve, humorral, fájdalommal, szarkazmussal mesélte el az életét, melyet végigkísért a pszichés betegsége. Nehéz lehetett a sztáranyuka mellett normálisnak maradni - nem is sikerült neki - de a bolond világban ki az aki teljesen normális? Nagyon tetszett a film, katartikus volt, ajánlom mindenkinek, akit érdekelhet az ember és viszonya a világhoz.
itsme1 2012 okt. 28. - 10:19:50 Előzmény Rgabi
Menet közben kapcsolódtam az elõadásba, mert olyan érdekes volt a nõ. Szépen, tagoltan beszélte az irodalmi angolt, még én is értettem. (Késõbb észrevettem, hogy van hozzá magyar felirat is.) Aztán ahogy mesélte a családfáját, egyre jobban izgatott, hogy ki is õ. Leesett az állam, amikor megtudtam, hogy a kis Leila az. De nem azért, mert meghízott vagy megöregedett, az teljesen rendben van. Egyszerûen csak nem néztem volna ki abból a karakterbõl, hogy egy ilyen karakán nõ, ennyi humorral. Az önirónia már-már önszarkazmusba hajlott, de ettõl volt õszinte és hiteles, na és nem utolsó sorban vicces. Középkorú, a filmvilág élete után érdeklõdõ nõknek ajánlom leginkább, de angolul tanulóknak is hasznos lehet.
Rgabi 2012 okt. 20. - 23:56:30 Előzmény horas
Tetszik, amikor valaki igy mond itéletet mások fölött. Õ az opka, nem volt elég tehetséges, stb.
Valószinüleg nem volt elég tehetséges (bár a Star Wars azért nem egy sakespeare mû volt...), de ha nem volt az, arról õ tehet? Ha nem volt elég tehetséges, akkor forduljon föl, úgy kell neki?
Aztán tudod-e ki volt a mamája a nõnek? Te hogy láttad ezeket a dolgokat, könnyû ekkora sztár nyomdokain haladni vagy sem?
A mûsorról pedig: ha valaki képes magát kigúnyolni, viccet csinálni a saját tragédiájából, az nagy dolog. Mellesleg a közönséget érdekelte és nekik tetszett.
horas 2012 febr. 09. - 15:43:50 Előzmény Ford Mustang
Na jó, de sajnálni nem fogom. A másik meg az, hogy szerintem ez a dokumentum film sem lett jó. Csapkodós, össze-vissza, se füle, se farka. Egy alkoholista nõ, viccelõdik, vagy legalább is próbál azzal, hogy hova csúszott le, meg milyen szégyenteljes dolgokat csinált. Errõl lényegében kizárólagosan csak õ tehetett. A másik fele meg az, hogy azt sem tartom kizártnak, hogy egyszerûen nem is volt kellõen tehetséges, hozzáállása pedig ezek szerint megint messze volt a profitól. Sokan vannak a Csillagok háborújából, akiken túl mutat a film, akik csak egyszerûen eszközök voltak, nem az okok, a film sikerességében. A lényeg, hogy engem nem hat meg, hogy mi történt ezzel a nõvel. Szerintem egyszerûen nem tudta megragadni a lehetõségeit, aztán gyakorlatilag a legaljáig csúszott. Nekem ez nem jön be, hogy röhögcséljünk ezen, meg ez a tetszmártírkodás, hogy úgy csinál, mint akit nem kellene sajnálni, közben meg számomra az egész arról szól, hogy jöjjünk össze és sirassuk el együtt, Leila hercegnõt alakító fiatal lányt, mint hatalmas elveszett lehetõséget, közben pedig elképzelhetõ, hogy nem is volt hivatott semmire, kettõ, nem keveset tett azért, hogy így alakuljon az õ története. Remélem érted, mire célzok. Nekem ez nem tûnik õszintének.
Ford Mustang 2011 nov. 17. - 18:55:21
Hát igen, nem mindenkinek sül el jól a könnyen jött siker, pénz, rohanó élet, az addigi élete felfordulása.