Valakit szeretni

Bakancslistához adom
Someone to Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 111 perc, 1987

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Danny, a filmrendező különleges partit rendez otthonában, ahová azért hívja meg régi barátait és színészkollégáit, hogy a szerelemről és a párkapcsolatokról meséljenek. Maga Danny soha nem volt képes megtalálni a boldogságot, ezért egy tapasztalt öreg barátját (Orson Welles, Az aranypolgár rendezőjének utolsó filmszerepében) kéri meg arra, hogy segítsen?rangsorolni? a többiek beszámolóit. Az est folyamán Danny talán megvilágosul, talán nem, mindenesetre nagyobb bátorsággal veti be magát a párkapcsolatok útvesztőjébe.

Stáblista:

Szereplők

Danny Sapir
Helen Eugene
Mickey Sapir

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
drkotasz 2018 júl. 03. - 10:35:33 9/10
Nekem teccett :)
6/10
Dalmát 2018 jún. 23. - 21:29:30 6/10
A leírás készítője biztos nem látta a filmet, mivel Danny nem az otthonába hívja meg a barátait, hanem egy lebontás előtt álló színházba, és valójában arról faggatja őket, hogy miért vannak egyedül.
Szomorúnak tartom, hogy ezt az alkotást ilyen kevesen és ilyen kevésre értékelték. Tény, hogy nem sok minden történik benne, a szereplők csak beszélgetnek, de szerintem fontos témáról van szó, és egész jó dolgokat mondanak erről. A film a filmben megoldás csak ráadás. Persze ha valaki bedől a Port.hu-nak és vígjátékra számít, akkor megértem, ha csalódik. Henry Jaglom ugyan nem egy Robert Altman vagy John Cassavetes, de az amerikai független film figyelemre méltó alakja, és másfél órát simán megér ez a munkája is.