Végzet és kezdet

Bakancslistához adom
Mein Ende. Dein Anfang.
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 111 perc, 2019

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Nora és Aron egy pár, akik most ismerkedtek meg, de egy tragédia el is választja őket egymástól. Nora egy idegen, Natan karjaiban talál vigasztalást. Mégis valahogy minden annyira ismerős. Ez csak déjà vu, vagy a képzelete játszik vele?
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Szegényanyád 2022 nov. 27. - 21:17:38 1/10
Jaaaaaaa. 2019. Már semmi újat nem lehet adni a népléleknek. Csodálatos ez a pszichopata, idióta nyüglődés 111 percen át. Különösen kellemes és felemelő, hogy az egyetlen pozitív szereplő meghal az elején. Idióták.
7/10
sexykex 2021 febr. 17. - 16:46:40 7/10
Jónak jó, de persze nem ennyire. Valahogy az ember nem érti a karkötő ügyet, de kellett valami, ami beindítja az eseményeket. Szerelem. Van ilyen – az okos fiú és az átlagos lány – viszont ritkán tartós. Az egyetemen később úgyis elcsábítják az okos fiút a még okosabb lányok. Nem állítom, hogy Nora így járt jól, viszont tudjuk: „Ha bánt az élet, okkal teszi, nem öl meg, csak erősít” – legalább is a Children of Distance szerint. (Nekem kevés ez a tíz pont. Szívem szerint hat és felet adnék, de azt nem lehet.)
5/10
Katalin93 2021 febr. 16. - 23:15:30 5/10
Kicsit vontatott volt. A felépítése valóban nem volt rossz, de azért többet is ki lehetett volna hozni belőle, mert így egy átlagos sztorit próbáld az időrendi sorrenddel feldobni. Azt hittem, hogy ezzel a sors vezet szállal valami konkrét mondanivalója lesz a filmnek, hogy minden okkal történik, ám itt nagyon nem jött át mi lenne az.


Spoiler lehet
Azért kellett volna meghalnia az ártatlan srácnak, hogy a bankrabló találkozzon a csajjal és a kislányt ezáltal megmentsék? Nem éppen igazságos. És a lány ilyen könnyen megbocsátott a gyilkosnak? Vártam volna a végére egy önként feladást a rendőrségen, ha már a lány segített neki. Így gyakorlatilag a párkapcsolatot tönkretette a bankrabló, miközben az ő élete lényegében helyreállt - eltekintve a saját rossz párkapcsolatától. Nem látom sehol benne az annyit emlegetett sors kezét és a "minden okkal történik" elvet.
7/10
dandelion83 2020 dec. 20. - 08:50:02 7/10
Megrendítő, megható film szerelemről, sorsról, megbocsátásról, bosszúról. Tetszett maga a történet is, és az is, ahogy fel volt építve az egész film.