Veszettek

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 115 perc, 2015

Értékelés:

213 szavazatból
Szerinted?

A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat. Az akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.
Bemutató dátuma: 2015. október 22. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Zsuzsi_véleménye jan. 23. 15:07:50 10/10
Én azért regisztráltam véleményírónak, hogy megírjam, hogy nekem ez egy 10/10-es film! Szerintem mindenkinek érdemes lenne megnéznie. Nagyon felzaklatott, napok elteltével is eszembe jut. Én igazából egy olyan ember vagyok, aki nagyon szeretné rózsaszínben látni a világot, és mindenkit megrózsaszínesíteni maga körül... de aki de belül pontosan tudja, hogy ezt nem kéne... na, ez a film számomra olyan volt mint a valóság arcomba köpése. Ez rossz. De jó. Meg tudnám nézni újra és újra. Hadd fájjon!
9/10
Böhöm jan. 15. 19:40:10 9/10
Nem elemeznék, inkább csak szavazatkísérőnek írok, mert már sokan megírták a tutit ehhez a filmhez. Nekem ez nagyon tetszett, minden szempontból. Egy pici hiányérzetem maradt csak a végén, nekem azért jól esett volna valami konkrétabb csattanó. Ezért tartok meg egy pontot.
10/10
csigabigapu jan. 08. 20:41:39 10/10

Ide írd a spoileres tartalmat


Nekem tetszett,
10/10
ligetiz51 2023 dec. 19. - 21:49:08 10/10
Goda-Divinyi páros már ebben a filmben is próbálkoztak....ez még...véleményes...de van bennük erő és tehetség.
9/10
tóthlászló 2023 jún. 24. - 10:19:39 9/10
Előző posztom írásakor nem tudtam, hogy a Szabadság, szerelem című borzalmat is Boda Krisztina rendezte. Ezek után sokkal inkább ner-pártinak látom az amúgy jól megcsinált filmet: a status quo-t fenyegető kontrorállaltan erőszak miatti aggodalmat látom benne.
9/10
tóthlászló 2023 máj. 27. - 20:47:53 9/10
Rendkívül didaktikus film lenne csupán, ha nem a fidesz térhódítását okadatolná: a rendetlenséget erővel kell felszámolni és ehhez a civileket kell megszervezni. Hiteles kórkép a mai Magyarországról. De a rendező filkésztését a jövőben nem nagyon fogja elősegíteni, különösen a szélsőjobb nyomulása idején.
10/10
okinom 2023 máj. 18. - 13:55:11 10/10
Kevés publicitást kapott, remek fim pedig!
offtopic
Xxy92 2023 ápr. 22. - 22:08:07
Április 23. - Vasárnap
01:45 RTL

Az RTL szandeka ertekelve van, de hat ilyen idoben megis mi ertelme?! Az OLD MEG ROMEOT szazezredik vetitese helyett talan jobb otlet lett volna ezt a kulonleges filmet jatszani 23h-tol.
10/10
luci87 2023 ápr. 15. - 14:04:00 10/10
Nyomtam egy 10 est,mert nem pontoztam,de ugyanugy 6,1 en all,mint elotte...
Szerintem is alulertekelt film.Pedig nagyon jo .
7/10
itsme1 2023 ápr. 15. - 13:40:00 7/10
Mindenképp gratulálok a film készítőinek, hogy nem torzították el annyira a valóságot, mint más, ideológiától vezérelt alkotásaikban. Bátran nyúltak a témához, és hatásosan ábrázolták, hogy nem csak jók és rosszak léteznek. Hogy a jók milyen könnyen válhatnak rosszá és a rosszaknak mennyire nehéz jó útra térni.
10/10
Yala elnök 2023 ápr. 09. - 02:23:24 10/10
Azért adtam 10-est, mert méltatlanul lepontozva éreztem más filmekhez képest. Egyébként csak 9-est adtam volna. Egyetértek, hogy ez egy időtálló alkotás, elég összetett szereplőkkel, jó történettel (a jó itt nem erkölcsi értelemben használt), párbeszédekkel, nincs benne üresjárat, nem túl gyors. A témája (komoly és igazi téma, nem vígjáték vagy látványos kalandfilm, poénok nincsenek benne) nemigen lehetett volna nagy közönségsiker. Az elvárt polkorrektség pedig néha kényszermegoldásokat szült, a hétköznapi beszédmódtól idegen kifejezések használatát ösztönözte, ami sajnálatos, de ez nem a rendező hibája.
10/10
Yala elnök 2023 ápr. 09. - 02:14:29 10/10 Előzmény Kodaxin
"önök most a BLM felemelkedésének a történetét látták." Amit írtál, azok mind jók, kivéve ezt az utolsó mondatot.
9/10
M Ingrid 2023 jan. 24. - 17:00:34 9/10
Még annyit, hogy a filmet némely kritika teljesen rosszul értelmezte. Nem félkatonai erőszakszervezetet hoztak létre a városban, hanem egy önkéntes rendvédelmi szervezetet, amelynek révén drasztikusan javult a település közbiztonsága. Az állam és az érzékenyített bíróságok nem képesek megfékezni a bűnözőket, de az igazi civil (nem álcivil) szféra közbelépett és megvédte magát. Ezt mutatta be a film.
9/10
M Ingrid 2023 jan. 21. - 19:58:27 9/10
Meglepően jó film ahhoz képest, hogy mozikban alig látta valaki. Jó a történet, a dramaturgia, jók a dialógusok.
6/10
pihes 2023 jan. 18. - 14:33:14 6/10
HAT/TÍZ
10/10
treborn 2022 júl. 20. - 19:39:31 10/10
Nagyon tetszett, szerintem Fenyő Iván nagyot játszott!
8/10
Ildikó Nóra 2021 okt. 08. - 14:54:35 8/10
A film tetszett, érdemes megnézni. Jó a szereposztás, Györgyi Anna és ifj. Vidnyánszky Attila is jól játszott, illett nekik az adott szerep. (Klem Viktor és Fenyő Iván játéka azonban nem mindig tetszett.) Kár, hogy anno hamar levették a mozik a műsorról, a film nem ezt érdemelte.
Kodaxin 2021 máj. 08. - 20:18:08
Elolvastam a kommenteket, és ez úton szeretném Dr. House-t idézni: IDIÓTÁK!

Mert nem igaz, hogy ennyire "zseniális film esztéta" lett mindenki, vagy ennyire képtelen a kliséktől megszabadulni. Mert kérem alássan, így kell agit-propos pénzből zseniális, jövőálló filmet forgatni, aminek a végén megadják a módját: Levizelik a finanszírozó(k) plakátját :D Hát loller, akinek még ez a geg se esik le, az ne nézzen filmeket! Az a jelenet arról szólt, hogy mi a véleménye a rendezőnek azokról, akik egy magyar-cigány szembenállást, a náci propagandát szerették volna erőltetni és amit amúgy zseniálisan kihagyott a filmből a rendező - hiszen az egyáltalán nem erről szólt.

Ez a film a THE WALL volt mai köntösben, egészen jó zenével, viszont sokkal brutálisabban előadva. Amiben talán éppen az volt a legzseniálisabb, hogy Pink-kel ellentétben a "főhősünk" egyáltalán nem volt fajgyűlölő, hanem csak egy OPPORTUNISTA volt, aki zseniálisan ismerte fel azt, hogy hol tud érvényesülni, polgármesterré, egy kis város nagy emberévé válni, megjelenni a politikai életben.

Az a sajtótájékoztató például, ahol a rendőrfőnököt utálókra és a szeretőre ráfagy a mosoly, mert csak akkor értik meg azt, hogy őket is csak kegyetlenül kihasználta a saját érdekében, az priceless. Az a hirtelen csend, az mindent vitt. Amikor hirtelen megértik, hogy nekik nem osztottak lapot, nem tudnak már semmit tenni, az mindent vitt. A film pedig ÉPPEN ETTŐL volt zseniális. Ettől a pofára eséstől. Mert az ugye a "választási eredményekből" is kiderült, hogy az adott városban a rendre és a biztonságra szavazott a telepiek többsége is. Rendőrfőnöknek talán nem választották volna meg, de polgármesternek minden további nélkül. És ezért volt az a jelenet zseniális, hiszen csak akkor értették meg az emberek azt, hogy mik a tetteik következményei, amikor már nem tudnak azokon változtatni. Mert olyanokat választanak meg a saját tetteik miatt, akiket biztosan nem szerettek volna a hatalom közelében látni. Mert ilyen az, amikor a rendőrség helyét átveszik a félkatonai hadurak seregei.

Amikor pedig erre rájönnek, akkor már késő. Akkor már csak azt tanulhatják meg, hogy valójában csak kihasználták őket, de eközben magukra maradtak. Mindegy, hogy a telepen vagy a Hősök Terén lesznek egyedül, vagy az öccsükkel, bátyjukkal, mert az opportunistákkal szemben nincsenek eszközei a becsületes embereknek. Az igazságtalanságot nem lehet sem erővel, sem az igazsággal helyrehozni, mert az már senkit sem érdekel. Az győz, aki gátlástalan, aki mindenen és mindenkin átgázol. Számít az, hogy a végén a halottból hős lesz, vagy áldozat? Nem. Hiszen minden csak a médiától, a propagandától függ. Majd eldöntik. No de végső soron, mindez kit érdekel? És mi is erkölcsi tanulság? A választáson veszített a becsületes? Nem. A választáson veszített a város többsége? Nem. Azok veszítettek, akik alapvetően becsületesek voltak. Tibi bá' és a két főhősünk. Az utóbbiak közül pedig mindkettő elveszítette az életét, ebben pedig csak annyi a különbség, hogy az egyikük ténylegesen, a másikuk pedig csak abban az értelemben, hogy szó szerint semmije sem maradt. Ott áll egyedül a NAGY VÁROSBAN, és ahol nincs hová mennie. Futóként vált földönfutóvá. Nincs verseny, nincs gyönyörű lány, nincs jövő - és már visszamenni sem tud, mert nincs hová.

A Hősök Terén fel lehet nézni a hősökre, de alapvetően egy magányos dolog a tisztességesség.

Egyik jó ember sem értette meg azt, hogy azzal semmire se mennek, ha valaki ellen szólalnak fel, ha azok, akikért kiállnak, azok nem érdemelik meg tőlük ezt az áldozatot. Erről kell leszokni. Tegyen mindenki magáért, és akkor jobb lesz a világ. Nem film esztétává és tízmillió foci edző országává kell válni. Nem másokra kell várni, hanem tennünk kell magunkért. Nem mások szekerét kell tolni, hanem a sajátunkat. Nem másokra várni például a választásokon, nem valaki ellen szavazni, hagyni, hogy kihasználjanak és különböző ideológiákkal hülyét csináljanak belőlünk, hanem arra kell figyelni, hogy mi a jó nekünk, mi lesz jó nekünk. Akkor jó lesz a világ. Ha mások szekerét akarjuk megtolni, mert akkor azok majd jobbak lesznek, akkor biztosan elveszünk, hiszen az OPPORTUNISTÁKAT (un. politikusok) piszkosul nem érdeklik az emberek. Max a választások idején, amikor ígérgetni kell, vagy amikor közéjük kell lövetni ha nem tetszik a pofájuk. És pont ez az a tanulság, amitől kortalanná és zseniálissá válik ez a film, és pont ez az, amit a marxista provokatőr finanszírozók nem vettek észre - és amire szerintem szintén senki sem gondolt még azok közül sem, aki végigolvasta ezt a hozzászólást:

Hölgyeim és uraim, önök most a BLM felemelkedésének a történetét látták.
8/10
doricki23 2021 jan. 06. - 16:38:45 8/10
Nehezn indult be, de ez egy jó film! Tanulságos, emberi sorsok, bárhol megtörténhet. A színészi alakítások is jók.
8/10
Sweet-But-Psycho 2020 nov. 01. - 14:16:38 8/10
Kifejezetten erős magyar film, az elmúlt évek mezőnyében bőven megállja a helyét. Külön erénye, hogy a karakterek - más mostanában szokásos mozikkal ellentétben - nem feltétlenül különíthetők el csak jókra, illetve rosszakra. A színészi teljesítmények hitelesek, a zene zseniális, az operatőri munka is rendben van. A (véleményem szerint) nem túl acélos tehetségű Fenyő Iván eddigi legmeggyőzőbb alakítása. De ugyanez elmondható Klem Viktorról is, a kis Vidnyánszky pedig tökéletes választás a szerepére. Akik zavarba jönnek a filmtől, vagy zsigerből gyűlölik az alkotókat, nyilván lepontozzák. És az sem meglepő, hogy ritkán mutatják be... Én mindenesetre ajánlom!
Összes hozzászólás