William és Catherine: egy fenséges szerelem

Bakancslistához adom
William & Catherine: A Royal Romance
amerikai filmdráma, 2011

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A film a fiatal királyi pár szerelmi történetének krónikája, az első találkozásuktól a St. Andrews egyetemen, egészen a régen várt lánykérésig Kenyában, Afrikában. A szerelmeseknek sok kihívással kell szembenézniük udvarlásuk során. William az egyetemen sosem szabadulhat a királyi gyökereitől és a feladatoktól. És ott vannak még a paparazzik, akik nagyban hozzájárultak a pár szakításához. Valamint még édesanyja Diana is, akit gyakran meglátogat William az ő saját módján, nem csak azért, hogy életben tartsa emlékét, hanem hogy útmutatást kapjon és segítse élete nagy döntésében. Abban a döntésben, ami nem csak meghatározza, hogy ki lesz a felesége, de egy napon majd Anglia királynője is.

Stáblista:

Szereplők

II. Erzsébet
Vilmos, walesi herceg
Kate Middleton
Károly herceg
Camilla
Diana hercegnő
Fülöp herceg

Hozzászólások

Szerinted?
sszv 2013 júl. 14. - 08:35:40
Ettõl:

"A dráma, a líra és az epika mellett a három alapvetõ mûnem egyike. Alapvetõen párbeszédekre (dialógusokra) épülõ, irodalmi alkotások összefoglaló elnevezése. A dráma az általa kínált mûvészi hatást úgy kívánja elérni, hogy konkrét, egyedi figurák cselekvéseit jelenidejû formában mutatja be."
filoszemitabéla 2013 júl. 13. - 11:54:52
Na majd , ha igazam lesz, remélem visszarakják a kommentemet! Egyúttal érzek itt valami kis rasszizmust a moderátorok részérõl, hiszen egy fekete gyerek sem ér kevesebbet egy fehérnél.
Zöldmáli 2013 júl. 13. - 11:37:41
1.) "A film a fiatal királyi pár szerelmi történetének..."

Akkor tehát a film nem Kate-rõl és Williamrõl szól? Õk ugyanis HERCEGI pár. Nagy-Britannia királyi párját jelenleg Erzsébet és Fülöp alkotja.

2.) "ott vannak még a paparazzik"

A "paparazzi" már önmagában is többesszám, fölösleges a magyar szövegben plusz többesszámmal megtoldani.

3.) "meghatározza, hogy ki lesz a felesége, de egy napon majd Anglia királynõje is"

Csaxólok, hogy Kate soha a büdös életben nem lesz Anglia királynõje, legföljebb kirányNÉja lehet - majd egyszer, valamikor.

Azt, hogy "William az õ saját módján" látogatja anyját (na, ammeg milyen lehet?:-o) már meg sem említem.

Ha a film is olyan csapnivaló, mint az ismertetõje, akkor nem érdemes rá idõt vesztegetni.