Zuhanás

Bakancslistához adom
Random Hearts
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 127 perc, 1999

Értékelés:

142 szavazatból
Szerinted?

Dutch Van Den Broeck, a washingtoni rendőrkapitányság belső ügyeket vizsgáló osztályának tisztje és Kay Chandler, New Hampshire-i képviselőnő valószínűleg sosem találkoztak volna, ha nem történik az a katasztrófa. Életük stabil pilléreken nyugodott, az igazság és a bizalom jegyében teltek napjaik - ettől függött karrierjük, erre épült a házasságuk. Legalábbis így gondolták.

Egy repülőgép-szerencsétlenség azonban mindent megváltoztatott. A gépen utazott Dutch felesége, Peyton és Kay férje, Cullen is, és halálukkal egy sor rejtély kerül napvilágra, melyek végén megdöbbentő felfedezés várja az életben maradt házastársakat. Kiderül ugyanis, hogy Cullen és Peyton mint férj és feleség egymás mellett utaztak a repülőn, sőt egyforma kulcsokat is találtak a zsebükben. A két lesújtott házastársat nemcsak a gyász fűzi össze, hanem az ellenük elkövetett árulás is. Fel kell fedniük az igazságot, mely mindkettőjüket tönkreteheti. Ám ami a legmeglepőbb az egész históriában, hogy mindeme furcsa események össze is hozzák a sokkoló igazsággal most először szembesülő nőt és férfit.

Dutch mint vérbeli rendőr persze azonnal nyomozni kezd. Kay viszont, akinek tinédzser lányára és a közeledő választási kampányra kell koncentrálnia, nem akar többet tudni, mint amennyit feltétlenül muszáj. A nyomok Washington utcáiról Miami tengerpartjára, a titkos románc helyszínére vezetnek. A zsaru és a képviselőnő azon veszik észre magukat, hogy szokatlan életkedv, de egyszersmind düh feszíti őket, melynek nemcsak volt társuk hűtlensége és titkos viszonya az oka, hanem saját bátortalan és fájdalmas érzéseik...
Bemutató dátuma: 2000. február 3. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Dutch Van Den Broeck
Peyton Van Den Broeck
Cullen Chandler
Carl Broman
Wendy Judd
George Beaufort nyomozó
Truman Trainor
Dick Montoya
Jessica Chandler

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
equinox13 2021 máj. 21. - 09:15:17 10/10
Már megszoktam, hogy nekem többnyire azok a filmek tetszenek, amik az emberek többségének nem. De ez egyáltalán nem zavar. Dave Grusin zenéjétől pedig már régóta függő vagyok...
8/10
Ildikó Nóra 2020 dec. 06. - 15:16:23 8/10
A főszereplők miatt néztem újra filmet, tetszett a története, Kristin S. T. játéka, a kellemes zene, a szép helyszínek. Kiszámítható, hogy mi lesz a vége felé, végén; az kár, hogy nem derült ki, hogy hogyan találkozott a feleség, a férj, ez azért jó lett volna még a történethez. A szinkron (Végvári Tamás, Nagy-K. Eszter, Gesztesi Károly, stb.) nagyon jó! Kikapcsolódásképp ajánlom.
1/10
Andrew9619 2019 okt. 22. - 23:37:05 1/10
Susanna Thompson felejthetetlent alakított a filmben, ezért feltétlenül a harmadik helyen kellett szerepeltetni, rögtön a főszereplők után!
A film középszerű, unalmas. Kb a 20. percnél kiderül a sztori lényege, és érdemben nem képes fejlődni a végére. Egy darabig vártam, hogy majd jön a nagy csattanó, de nem jött. A mellékszereplők majdnemhogy teljesen feleslegesek, annak ellenére, hogy tele van közepesen híres színészekkel. A film tele van értelmetlen, rosszul felépített jelenetekkel
SPOILER
a kislány pl alig gyászolja az apján, de amikor kiderül, nem neki szánták a karkötőt, akkor elpattan a húr. Az kocsiban teljesen indokolatlanul verekedés közben egymásnak esnek, pedig Dutch végig komor volt a nő ingerült, nem éreztem, hogy különösebben izzott köztük a levegő. A végén is csak elsétál...
END OF SPOILER
A film zenéje se javít az egészen. Egyszóval ez egy vacak film volt, persze jól el lehetett adni Harrison Forddal meg Súsanna Thompsonnal.
csabaga 2019 márc. 02. - 19:06:17
Csak egy logikátlanság.

A politikus házastársának tudnia kellene, a kampányban minden lépését figyelhetik, erre ott a ül a gépen a másik nővel...

A rendőrnek meg eszébe sem jut, egy karriert is tönkretesz a voltaképpen felesleges zaklatásával.

A szenátornőt két férfi intézi el.

Persze kiderül, a politika hazug dolog, jobb is hogy vesztett...
csabaga 2019 márc. 02. - 18:49:33
Az a baj, hogy ilyen nem létezik amit a filmben látunk. És mivel ez nem egy sci-fi...
k11zoltan 2019 márc. 02. - 16:21:11
Nem lenne rossz film, de túl hosszú, és nagy részében (mondjuk egészében) unalmas is.
7/10
sadrok 2019 márc. 01. - 12:10:15 7/10
Lehetett volna jobb film, alaptörténet jó, színészek jók. Alaposabb kidolgozással, ezekkel a színészekkel többet ki lehetett volna hozni belőle. A mások által kifogásolt történések engem is zavartak, pl. Dutch állandó ok kutakodása akkor is amikor mással kellett volna foglalkoznia.... ha már elindult egy románc, akkor azt ápolni kéne, nem elmérgesíteni....
Mindig lenyűgöz Kristin ST különleges bája, csak ezért adom meg a 7 pontot.
1/10
pitbear 2019 márc. 01. - 00:37:51 1/10
A film leírása egy átverés. Mintha valami titokzatos nyomozás állna a háttérben, közben meg csak az van, amit már az elején is lehet tudni: hogy ford felesége megcsalta a nő férjével. Tulajdonképpen csak azért néztem meg, mert izgalmasnak tűnt az itteni leírásból, plusz ford eddigi filmjei is jók voltak. Aztán megkaptam ezt a semmitmondó szutykot, az unalmas monológokkal. Régen láttam már ilyen szar filmet, amit végig is néztem. Általában az ilyen filmek közben az első tíz perc után belebaszom a távirányítót a tévébe.
1/10
pitbear 2019 márc. 01. - 00:22:32 1/10
Ez a film egy rakás szar. Nálam ez ford eddigi legszarabb filmje. Tízből egyes. Folyamatosan azt vártam történik-e valami.
tortura 2015 szept. 04. - 20:15:38 Előzmény Killbox
Szerintem nem jobb, inkább más. Mélyebb, gyötrõbb, szomorúbb. Átgondoltabb, nagyobb ívû. "A régi álmok jó álmok voltak. Ugyan nem váltak valóra, de örülök, hogy voltak."
tortura 2015 szept. 04. - 20:10:30 Előzmény pneklara
Valahogy én is így gondolom.
pneklara 2015 ápr. 06. - 13:12:03
Szerintem inkább azt akarta megmutatni a film, hogy egy rendõrnek nap, mint nap ilyen légkörben kell dolgoznia, helyt állnia, csoda, hogy magánéletébe is becipeli ezt a nyomást? Õ mindig résen van, figyel, kutat, ellenõriz, gyanakvó - még a szerettével is. Eleve mindenkit bûnözõnek, simlisnek könyvel el.
wowow 2015 ápr. 06. - 13:06:31
helyesebben: ... a nõ meg szó nélkül hagyta...
wowow 2015 ápr. 06. - 12:58:07
Áhá! Vagyúgy! Nem az a tipikus mindenre fényderül, hepiend film. Kicsivel több megfejtés jobb lett volna. Herizon Ford karaktere nem volt teljesen szimpatikus, amikor rájött az örjöngés, amikor a sorstárs-barátnõ táskáját kiborította, kutatási céllal. A nõ meg nem hagyta szó nélkül, ez is érdekes. Ilyen a világon nincs, hogy féligmeddig barátok és kotorászik a másik táskájában.
Azt a "négeres" vonalat sem értettem, minek volt a filmben. Csak azért, hogy a SPOILER>>> végén rálõjön Herizonra és a nõ bemehessen hozzá látogatni? <<<SPOILER VÉGE.
pneklara 2015 ápr. 06. - 12:48:08
SPOILER!
Tulajdonképpen a férfi egy nõcsábász volt, mert mint kiderült, más nõt is lefektetett.Tehát a rendõr felesége csak egy lehetett a sorban.
A nõnek nem lehetett könnyû élete az idegbeteg rendõr mellett,tehát azt adták egymásnak, ami hiányzott a házasságukból: figyelmet.
De a miértre özvegyen maradt társaik nem találták meg a választ, pedig kézenfekvõ lehetett volna.
A szenátor jelölt asszony hamar felismerte, hogy bár bejönne neki a rendõr, ez sem lehetne egy boldog kapcsolat, mert a rendõr önzõ, sértett.
De a rendõr átmegy valamiféle önfejlõdésen, talán kezd rájönni, elveszíthet egy szerelmet, s elejt egy kérdést, hogy meglátogathatja-e egyszer otthonában a politikus asszonyt? És annak tekintete nem elutasító. Aztán lehet, hogy rájönnek, nem szabad önzõnek lenni, csak a munkára koncentrálni, mert ha a házastárs nem kap elég figyelmet, akkor elõbb-utóbb keres valamiféle vigasztalódást. Én így vettem le.
wowow 2015 ápr. 06. - 11:53:19
Mi volt a film vége? Bár láttam, de nem tünt úgy, hogy megfejtették volna, hogy a házastársukkal mi lett, miért volt viszonyuk stb. Ez nekem hiányzott a filmbõl, ha valóban nem volt benne.
pneklara 2015 ápr. 06. - 09:09:20
2011-ben már láttam a filmet, most más szemmel tudtam nézni.
Mindkét szereplõt az foglalkoztatja, hogy jutottak odáig, hogy bár õk boldognak hitték a házasságukat, valamit nem jól csináltak, ha a párjaik másra vágytak.
Talán nem SPOILER!
Ilyen férfi mellõl, mint ez az idegbeteg, örök feszültségben élõ rendõr, elvágyik egy asszony.
A nõ a tangó-bárban döbben rá, amúgy is nagy szemeit meresztve, hogy micsoda szenvedély forrhat, izzhat két ember között, ami az õ kapcsolatukból nyilván hiányzott.
Ez már valóban SPOILER: a nõ hamar túlteszi magát a párja hûtlenségén, s a ma foglalkoztatja, a pasas meg sértettsége folytán örökké a múltat kutatja, s közben elrontja a jelent is.
4/10
caomilla 2015 jan. 03. - 01:42:17 4/10
Lassú, nem igazán tetszett. Többet vártam az egésztõl.
kybuck 2012 dec. 28. - 04:43:57
Én is szeretem Harrison Fordot, de még neki is lehetnek gyengébb eresztései, ami persze nem õt, hanem fõleg a gyenge filmet minõsíti, mint amilyen ez is.
8/10
-greghouse- 2012 dec. 27. - 22:49:31 8/10
...tényleg nem kívánom még egyszer leírni amit megtettem.
Nekem kettõs érzésem van ezzel a filmmel kapcsolatban.
az egyik, hogy zseniális.
a másik, hogy teljesen személyes okból mást nem kívánok mondani.
Harrison Ford a személy, akinek a karaktere miatt nem kívánok mást mondani.
Összes hozzászólás