80 nap alatt a Föld körül

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-német-olasz kalandfilmsorozat, vígjátéksorozat, 1. rész, 47 perc

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Phileas Fogg a megszokások embere, minden napját a londoni Reform Klubban tölti újságolvasással, miközben körülötte új világ van születőben. Erre akkor figyel fel, amikor elolvassa Abigail Fix Fortescue cikkét, amely arról tudósít, hogy egy Indiában megépült vasútvonal átadásával lehetővé vált, hogy valaki nyolcvan nap alatt körbeutazza a földet. Egy aznap reggel kézhez kapott levelezőlap, melyen csak ennyi állt: "gyáva", annyira kizökkentette nyugalmából, hogy a cikken fellelkesedve azonnal fogadást köt régi ellenlábasával, Nyle Bellamyvel, hogy maga fogja végrehajtani a merész utazást a meghatározott időhatáron belül. Aznap este már úton is van Franciaország felé új inasa, Jean Passepartout és az ifjú újságírónő, Miss Fix társaságában.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Phileas Fogg
Nyle Bellamy
Abigail Fix
Passepartout
Thomas Kneedling

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
bioscoopfan ápr. 29. 18:26:42
Lopja a történet kiindulópontját, de teljesen más jellemekre írja át a szereplőket. Ha ezt el tudjuk fogadni kiindulási pontnak, akár el is hagyhatjuk a feldolgozással szembeni elvárásainkat, és akár még élvezhetjük is a történetet, mint azok, akik semmit sem tudnak róla (talán vannak még ilyenek), csupán egy kalandos történetet várnak.
1/10
olahmiki1959 ápr. 20. 19:44:49 1/10
Az ilyen vacakokat miért nem dobják a kukába, mi a fenének kell őket újból elővenni? Pláne olyankor, ha a kutyának sem kellenek???
Kat75 2022 okt. 18. - 23:29:25 Előzmény olahmiki1959
Köszönöm a kiegészítést, a főszereplőről pontos leírást adott, magam is ilyennek láttam. Minden egyéb megjegyzése is pontosan olyan, mint amit én is gondolok erről a filmről.
1/10
olahmiki1959 2022 okt. 18. - 22:09:40 1/10
Szinte hihetetlen, de szóról szóra ugyanezt akartam én is leírni!!!
Most lett vége, még friss az élmény - már ha ezzel a rettenettel kapcsolatban az "élmény" kifejezés egyáltalán használható.
Türelmesen végignéztem a sorozatot, előtte nem akartam véleményt mondani, nehogy elhamarkodottan ítélkezzem.
Közben nagyokat nyeltem, sokszor bosszankodtam, időnként kényszeredetten felnevettem a rengeteg anakronizmuson, történelmi tévedésen, az akkori körülmények ismeretének teljes hiányán.
Kilométer hosszúságú hozzászólást tudnék írni, ha felsorolnám az összes hibát, de ettől mindenkit megkímélek...:)
Egy észrevételem azért van, nem bírom ki, hogy ne írjam le.

Phileas Fogg alakját ilyennek ábrázolni, az felér egy merénylettel!
A David Niven által ábrázolt, tökéletes megjelenésű angol úr helyett egy erélytelen, döntésképtelen, tutyimutyi, rikácsoló, nyüzüge figura lett a főszereplő - egy hatalmas szereposztási tévedés jóvoltából -, aki gyenge, tekintély nélküli, akit 5 percenként vernek át és röhögnek ki a háta mögött az utastársai, talán az egész sorozatnak ez a legnagyobb, megbocsáthatatlan hibája!
Arról, hogy az igazi főszereplő - mármint a forgatókönyvírók szerint! - a fekete srác, Passepartout lett, már nem is beszélek! (Tipikus megfelelési kényszere a mai idők elvárásainak...:)

Kedves Kat75!
Tökéletesen igaza van abban is, hogy legalább más címet adtak volna ennek a vacaknak, és akkor nem lenne olyan nagy a baj. Akkor csak elkönyvelnénk, hogy egy gyenge sorozattal van dolgunk, és kész.
De Verne emlékét és írói munkásságát így meggyalázni, az mindennek a teteje!
Most - tőlem szokatlan módon - kegyetlenül fogok pontozni, egy csillagot adok, de azt is csak a hangulatos díszletek, és a szép tájak miatt.
Kat75 2022 okt. 18. - 19:50:04
Tragikusan rettenetes! Szegény Verne forog a sírjában! Legalább adtak volna neki más címet és meg se említették volna, hogy ez egy V. regény adaptációja! Egyébként a legjobban a David Niven által megformált változat volt a legpontosabb feldolgozás. (Szerintem)
1/10
ferkó0921 2022 szept. 21. - 09:29:18 1/10 Előzmény Elhaym
Láttam már több változatot, jobbat, rosszabbat de a rosszak közül ez viszi a prímet. Elkezdtem nézni az első részt végig néztem bízva abban hogy jó lesz de sajnos tévedtem.
Elhaym 2022 szept. 20. - 13:46:02 Előzmény ferkó0921
Miért borzalmas? Csak azért kérdezem, mert várólistás, így jobban érdekel mi rossz benne.
1/10
ferkó0921 2022 szept. 20. - 09:00:32 1/10
Borzalmas
2/10
GoodMovies 2022 aug. 30. - 21:33:26 2/10 Előzmény GoodMovies
2 pontot azért kap mert 1. Legalább a ruhákat összeszedték a filmhez, 2. David "Doctor who" Tennant érdemel egy kis kárpótlást :)
2/10
GoodMovies 2022 aug. 30. - 21:25:08 2/10
Ez valami szörnyű lett. Semmi köze sincs az eredeti regényhez, ez valami unalmas modern kitaláció a szokásos mai klisékre épülő szövegekkel és jellemekkel.