A műsor ismertetése:
Az ételek íze örömforrás, bár az ízlelést- mint "evolúciós fejlesztést" nem csak ezért kapta az ember. Ideális esetben az evés élvezet, nem csupán szükséglet. 7 milliárd földlakó-társunk közül ma 1,5 milliárdan éheznek. Ezzel szemben évente 1 milliárd tonna élelmiszert dobunk szemétbe. A Wonder Food World sorozatban többek közt megmutatjuk, milyen szerteágazó a gasztronómiai kultúra, hogyan zajlik a legnagyobb mennyisében fogyasztott növények tartósítószer nélküli tartósítása, mi köze az űrtechnikának a konzerviparhoz, hogyan működnek az iskolai, munkahelyi és kórházi konyhák, és milyen szerepet kapnak a robotok a közétkeztetésben. Megtudhatjuk, hogy milyen titkokat rejt a baromfi-biznisz, tényleg kell-e tudnunk, kik a brojler-csirkék
nagyszülei, miért akkora a pulykák melle, amekkora, miért van az, hogy egyes szépítőszerekre akár szigorúbb előírások is vonatkozhatnak, mint az élelmiszerekre.
Hozzászólások