A boldogság receptjei

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar gasztronómiai műsor, I / 3. rész, 23 perc

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Markéta Hrubešová, ismert cseh színésznő és szenvedélyes konyhaművész, valamint Patrik Bečvář, Csehországban az év szakácsa, aki Obama elnöknek is főzött, együtt egy konyhában. Könnyed sztorizgatással átszőtt kellemes légkör, a legjobb receptek _ a boldogság receptjei _ illatával. Főzés közben az éppen terítéken lévő ételekhez kapcsolódó történeteket is megismerhetjük, Patrik szívesen meséli el, hol és hogyan jutott hozzá a receptjeihez, illetve milyen élményekkel gazdagodott az eddigi hazai és külföldi pályafutása során. Markéta tarsolyából ugyancsak rengeteg érdekes történet és ínycsiklandó recept kerül elő. Egy szó, mint száz: válogatott finomságok és izgalmas kulisszatitkok _ ezek a boldogság receptjei Markéta és Patrik konyhájából.

A műsor ismertetése: Az otthon melegét árasztó hangulat, ízletes ételek, vidám beszélgetések, történetek a konyhából és a terített asztal mellől. A recept egyszerű: jól ismert vendégek érkeznek Bede Róberthez nap mint nap, ámde egy kis csavarral. Merthogy senki nem jön üres kézzel, a családi emlékek közül elhozza mindenki a legkedvesebb recepteket, hogy aztán az ételt együtt főzze meg Bede Róberttel. Közben fény derül arra, ki hogyan és mit főz otthon, milyen emlékeket őriznek a családi tűzhely melegéről, vagy éppen milyen családi-baráti eseményhez köthető a kedvenc ételük.

Évadok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
vajk zsuzsa 2019 máj. 29. - 06:32:07 1/10
Ma reggel láttam a müsort. Lengyel, vagy szlovák páros lehetett, nem jött le belőle. Az elejét nem láttam. Fiucska, és egy anorexiás nő, aki óvakodott, hogy valami is a szájába kerüljön. Szörnyü recept egy száraz csirkemell tekercsből. Hát..... ??
vino-et-veritas 2017 febr. 14. - 07:15:45
Azért az "exportált kínai tucatkonyha" nem sok mûvészetet hordoz.
A dolog a bevételrõl szól. Ha nem kedvelik, nincs elég kuncsaft, redõny lehúz...
vino-et-veritas 2017 febr. 13. - 08:13:28
Nem egészen erre gondoltam.

A "kínai büfék" eleinte csak "kínait" készítettek. Ma már a legtöbbnél ott vannak a hagyományos "hazaiak" a rántott hústól a pacalig.
Pedig, ha nemcsak a "szecsuáni csípõsl" változataival próbálkoztak volna, talán jobban megkedveltetik magukat...

Azt máshol is láttam. hogy az alapanyagok, meg a helyi szokások miatt valamennyire "utánamennek" az ízlésnek, de ennyire talán sehol sem "fuzionáltak"...
vino-et-veritas 2017 febr. 11. - 07:49:12
OFF

Nálunk sincs annyira "nemzetközi konyha", de néha kell valami kiruccanás, meg aztán régen is volt már ilyesmi.

Ja, az étterem az más. Felénk most annyira nincs nagy választék. A hasonló minõség sajnos bezárt. Nem tudta megtörni a pörkölt-rántotthús-fõzelék hegemóniát...
vino-et-veritas 2017 febr. 10. - 19:34:53
OFF

Múlt heti "keleti" produkcióm: "kínai gõzgombóc" édes-savanyú-csípõs szósszal.
"Boldogok" voltunk, mint a mosolygó Buddha...