Ross Kemp Afganisztánban

Bakancslistához adom
dokumentumfilm sorozat, 3. rész

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A harmadik részből megtudhatjuk, hogy milyen is a katonák élete a brit frontvonalon szolgálva a Now Zad támaszponton. A Royal Anglian ezredet Now Zadban érte az első veszteség, ugyanis 2007 májusában Chris Gray közlegény életét vesztette egy tálib fegyveresekkel folytatott véres tűzharc során. Ross találkozik Gray édesanyjával, Helennel és arról kérdezi, hogy hogyan képes feldolgozni fia elvesztését, és hogy a konfliktus áldozatává vált.

A műsor ismertetése: A brit színész elfogulatlan és brutálisan őszinte beszámolója arról, hogy milyen is az élet a fronton. Ross Kemp és BAFTA-díjas csapata elviszi Önöket az afganisztáni frontvonalra, hogy elsőkézből megtapasztalhassák, hogyan próbál békét teremteni a brit hadsereg a világ egyik legveszélyesebb háborús zónájában. Mellbevágó és gondolatébresztő dokumentumsorozatunk elsősorban a brit hadsereg Helmand tartományi bevetését mutatja be és exkluzív betekintést enged az 1-es számú Royal Anglian ezred Vikings zászlóaljának életébe, miközben a katonák igyekeznek kulcsfontosságú változásokat elérni ebben a meglehetősen "puskaporos" régióban. Ross utánajár annak, hogy milyen a britek számára a frontvonalban harcolni, valamint részt vesz az ezred számos tevékenységében. Feladatai között szerepel többek között a konvojok őrzése, a Sangin-völgybeli nagyobb támadások, a vízi erőmű védése, valamint a tálibok lakta falvak ellenségtől való megtisztítása. Bemutatja, hogy a brit katonák hogyan alkalmazkodnak a barátságtalan környezethez és hogyan próbálják kivívni a helyi lakosok rokonszenvét. Ross az Egyesült Királyságban meglátogatja a katonák hozzátartozóit is, hogy lássa, hogyan birkóznak meg a rokonok szeretteik távollétével. Olyan családokat is felkeres, akik elvesztették családtagjukat az afgán fronton. Ross az 1-es számú Royal Anglian ezred B század mellett tölti ideje nagy részét, amely egy 130 katonából álló egység. Ők aztán tudják, hogy milyen veszélyes Afganisztán, hiszen a Royal Anglian ezred állandó tűzközelben van - eddig már 9 katonatársukat veszítették el a katonai konfliktus kirobbanása óta.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
bounty123 2009 júl. 30. - 20:15:46 Előzmény Sun Fun Sisco
Ross Kemp-rõl mindig a vicces "The Extras" (asszem nálunk Futottak még néven megy) epizód jut eszembe, amiben álkeménykedik a harci kiképzésével, aztán beszarik Vinnie Jones-tól :)
10/10
offtopic
sandersen 2008 szept. 28. - 17:18:24 10/10 Előzmény Sun Fun Sisco
minden keden este 21.00kor adják
Sun Fun Sisco 2008 szept. 07. - 10:25:29
szisztok.tudtok valamit errõl a szegény Kemprõl?mikor adják?össze-viszza írják az újságok is.