Mintaapák

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 64. rész, 40 perc

Értékelés:

208 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Új napi sorozat indul a TV2-n. Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás a főszereplői az új fikciós sorozatnak, amely négy nagyon különböző apa életét mutatja be. A sorozat a Dear Daddies című argentin széria alapján készült, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók. A stúdiótérben többek között óvoda, pizzéria, ügyvédi iroda és lakásbelsők kerültek kialakításara, ez azt jelenti, hogy csaknem 2000 négyzetméteren épültek fel a sorozat díszletei. A Mintaapákban további olyan népszerű színészek játszanak, mint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata és Pataki Szilvia.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
janderka 2022 jan. 19. - 09:03:33 3/10 Előzmény Magenta99
Majd NER-esítik, mint az Ízig-vériget. (Aminek egyelen izzadságszagú mű-jómódú pillanatával sem lehetett azonosulni.)
Magenta99 2022 jan. 19. - 08:38:27 Előzmény janderka
Igen, pont ezt írtam a másik topikba is - megvesznek egy spanyol tengerparti étteremben játszódó sorozatot, ami tipikusan a spanyol mentalitásra - és nyilván ételekre alapoz - hát ez bizonyosan rettentően fogja érdekelni a magyar nézőket...
3/10
janderka 2022 jan. 19. - 08:23:21 3/10 Előzmény napraforgó
Az egy dolog, hogy ezt beszántották, de látva a képességeiket, mit gondolhat vajon, a Pepe nevű próbálkozás vagya szintén teljeden szétesett doktor Balaton majd jobb lesz? Hát szemlátomást rossz cégekkel dolgoztatnak. Ebből csak további szar sülhet ki.
4/10
napraforgó 2022 jan. 19. - 06:02:08 4/10
3/10
offtopic
janderka 2022 jan. 04. - 16:56:09 3/10 Előzmény luci87
Az egy jól sikerült film lett. Szabó Sipos nagyon jól hozta Feketét.
7/10
luci87 2022 jan. 04. - 14:46:16 7/10
A Bereki ember c. magyar filmben játszik Levi! Szemüveg nélkül, korabeli sapkában, ruhában. Először a hangja volt ismerős. :)
3/10
offtopic
janderka 2021 dec. 27. - 10:17:22 3/10
Ha úgy vesszük ezek a sorozatok végülis csak idénytermékek. Felveszik rájuk a "teremelési támogatást", kidobják őket a piacra. Eladnak belőlük néhány kartonnyit, összepacsiznak a piacfelügyelővel, aztán fájront. A fogyasztó meg le van ejtve. Holnaptól úgyis új "sikertemékkel" kábítják majd.
offtopic
guess.who 2021 dec. 27. - 07:49:52
Gondolod, hogy beismerik valaha, hogy a nézettség (illetve nézetlenség) miatt tették előbb éjszakai műsorsávba, majd a nézhetetlen/láthatatlan másodvonalba? Igazmondásban nem annyira erős a csatorna, meg ciki is lenne, hogy a második évadot még főműsoridős, ertéelt legyőző zászlóshajóként kezdő sorozatot annyira sikerült lezülleszteni cirka másfél évad alatt, hogy totális bukó lett... Kétlem, hogy ez bármelyik készítő portfóliójában kiemelt helyen szerepelne.
(És külön a Spáh iker, hogy Jandi is örüljön. :) )
offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 13:12:34
Akkor most mindhárman bekerültünk valami fura, szürreál tévedések vígjátékába. :)
3/10
offtopic
janderka 2021 dec. 26. - 12:37:54 3/10
Ezúttal nem escortcsajként gondoltam Baukóra, hanem mint szivárogtatóra. Tudod, ő nyőgte be előre a retekklub valóságshowinak rész- és végeredményeit.
3/10
offtopic
janderka 2021 dec. 26. - 12:31:41 3/10 Előzmény guess.who

én azt sosenem néztem :(


offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 11:56:56
...és a zöldellő fákon éppen tojást rakó madarakat.
Mindenesetre január elején bármilyen sajttájt tarthatnak, ha még nincs leforgatva a negyedik évad, annak sugárzását nemigen jelenthetik be ott.

Azt hiszem -majd kijavít, ha tévedek- Jandi lelkesen nézte az Exatlont, úgyhogy várjuk meg a véleményét ezügyben. :)

Fannit sajnáltam. Azért is, amit ő tett saját magával, meg azért is, amit mások tettek vele (végül mindkettőnek áldozata lett). Ugyan egyáltalán nem volt az intellektuális zsánerem, de mégis volt benne valami nagyon bájos, szerethető a bambuszságában. B. Éva viszont közel sem ilyen: lehet, hogy csinos, egyes kultúrkörökben még szép is - de hogy már rövid távon is kibírhatatlan, az teljesen biztos.


offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 11:04:21
Luxus?!?! Egy valóvilágos "hősnőt" azért -bármennyire is (Petra szavaival) "kikerázta magát"- luxusnak nevezni némileg túlzás, nem? :)

Teljes forgatókönyv: szerinte fixre vehetjük, hogy NEM olvasták el előzetesen. Főként azért nem, mert azt is vehetjük fixre, hogy nem is volt készen. Mondjuk egy-két heti forgatnivaló megvolt, bemutatták, leokézták, elkezdték forgatni, és közben írták a többit...
offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 11:01:28
Szerintem az oktatás már jó ideje megkezdődhetett, hiszen voltak őszies külsős képek (bár most nem pörgetem vissza, hogy az iskolaudvarosok ilyenek voltak-e), szóval ez így nem feltétlenül lehetne kizáró ok.

A megfeledkezéssel kapcsolatban azért azt nem árt hozzátenni, hogy HA LENNE egy ezt legalább nagyjából kiváltó MÁSIK műsor (napi sorozat), akkor érthető lenne a dolog. De van ilyesmi a csatornán, főműsoridőben? Január első hetét megnéztem, minden este Exatlon. Nem ismerem és nem is érdekel, de van annak kimutatható mennyiségű nézője, és azok átfedésben vannak a MA nézőivel, tehát várható, hogy átszoknak az önkínzó őrülteken való röhögésre?

A (nagy mennyiségű) kivagdosásban én már eléggé bizonytalan vagyok: amikor Jandi az elmúlt évadban feldobta, akkor biztosra lehetett venni, mert irtóra kuszálták a szálakat, érezhetően hiányoztak bizonyos eseményekre adott magyarázatok, azok felvezetése (és ugye közhely, hogy egy egységnyi baromságra legalább 2-5 egységnyi felvezetést szántak mindig) - most viszont (leszámítva, hogy maguk az események voltak irtó gagyin kitalálva és megírva) végső soron nagyjából minden kapcsolódott mindenhez, minden következett valamiből, nem volt jelentős hiányérzet... Talán csak Szabi hirtelen "kijózanodását" tudnám felhozni, amikor nagyon hiányzott valami átmenet az egyik rész öngyije és a következő rész viccelős-jófejkedős laza ügyvédje közé. De végső soron ezt is betudhatjuk az évad végén kötelezően megjelenő "csak legyünk már túl rajta minél hamarabb" mentalitásnak.
3/10
offtopic
janderka 2021 dec. 26. - 10:45:45 3/10
Erre a kukázottsági mennyiségre én is nagyon kiváncsi lennék. Baukó Évike súghatna ilyen témákban is. :)
offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 08:10:40
Végig kellene venni, hogy Szabi lakásának kiürítését követően milyen díszleteket láttunk?! Szerintem nem sokat: Petráék garzonját, Makiék lakását, Gézáék nappali-étkezőjét (nem sokszor, de ott is már dobozolva voltak Ítiék), a pizzériát, talán TT lakásocskáját. Az iskola és az udvara nem díszlet (utóbbi helyen KÉTSZER is dohányzott a Liza, amire korábban nem volt példa!), Mucsiék háza elvileg nem díszlet, a guberálós helyszín nem díszlet, az autós jelenetekhez és a külső, városi jelenetekhez szintén nem kell díszlet.

Mondjuk az azért valahol vicces, hogy sehol egy könnyes-látványos búcsúzás, sehol egy ömlengő, a hatalmas sikert fényező píárcikk, sehol egy "csak ideiglenesen" fogadkozás stb.
Az egyetlen, amit találtam, Kuna Kata instáján egy mondat: "A @mintaapak 3. évada véget ért ugyan, de még jelentkezni fogok rengeteg fotóval, történettel, kulisszatitkokkal és természetesen, ha lesz információm a folytatást illetően, azt is megosztom majd Veletek!" Ez egy hete hangzott el, azaz nem hogy dobozban nincs még a folytatás, de forgatni sem kezdték. És ha ennyire bizonytalanok a színészek (nem azok, de vélhetően nem mondhatják ki), akkor szinte biztosra vehető, hogy nem lesz itt semmi további.
offtopic
guess.who 2021 dec. 26. - 08:04:38 Előzmény janderka
A nevét adta hozzá, vállalta, hogy esetleg szidni fogják érte. Így járt.
7/10
luci87 2021 dec. 23. - 16:36:52 7/10
Hédi nagyi ( Fehér Anna ) felbukkan Mario, a varazslo 2008 c.filmben...Márió, a varázsló (2008)
Mario il mago
97' · magyar, olasz · dráma
https://ok.ru/video/2631357237971 Akit erdekelne itt a linkje. Még én se lattam, most toltom le.Nem igazan lattam szerepelni sajnos sehol a Szomszedok ota, ezert erdekel...
3/10
offtopic
janderka 2021 dec. 23. - 00:08:41 3/10 Előzmény guess.who
Ezért az televízióipari hulladékért mindig szerencsétlen spáhot veszed csak elő, mintha egyedül ez a kommerszmédiamunkás kis pöcs volna csak rá az egyedüli felelős. Közben ott van mellette több - önmagát entellektualis filmművésznek aposztrofáló - sárgscsekk kurva filmrendező is. Nem utolsó sorban pl. Mátyássy Áron. Aki miközben hétről hétre ontotta ki magából itt nekünk az audiovizuálus bélsarat, az általam nemrég látott 2018-as "Volt egyszer egy tékában" még révedezve azon nosztalgiázott, hogy milyen meghatározó is volt számára az - egyébként valóban fontos kulturkorszakot teremtő és jelentő - egykori Odeon Téka szellemisége.
offtopic
guess.who 2021 dec. 22. - 21:35:41
"hogy egyszer éktelen nagyot fog koppanni."
Megtörtént. Haumann Petra miatt egy ideig járt Horváth Lilihez agyturkászni a második évadban. A fertőzés is megvolt az első évadban, de ezért a feltűnően ostoba tőzsdézős ötletért tutira száz körmöst kellene kiosztani annak, aki ezt kitalálta, aki ÍGY megírta, és annak is, aki elfogadta/leokézta. No meg annak, aki leforgatta. És hogy sem a stábban, sem a színészek között nem volt egy sem, aki szólt volnaa Spáhéknak, hogy ezt talán így azért mégsem kellene?!
Ráadásul az egész tőzsdézés célja is tökéletesen zagyva volt, hiszen LL nem emiatt lépett le Szabitól, Ítit nem tette igazán tönkre a dolog (sőt: még jó is volt, hogy odaköltözhetett Ádámhoz), és Szabi maga is egy hétnyi látványosan bohóckodós szenvedés után lényegileg ugyanolyan lett, mint korábban.

Még az jutott eszembe lehetőségként, hogy a DÖ végéhez hasonlóan itt is elkezdték lebontani a díszleteket (mert már biztos volt, hogy vége a forgatásnak), ezért kellett megszüntetni egy-egy helyszínt: Linda lakása nagyon régen eltűnt, Szabiét sem láttuk a "kiürítést" követően és ezek helyett inkább a külső helyszíneket tolták előtérbe (pl. Makiék guberálását, amihez még építeniük sem kellett díszletet).
Összes hozzászólás