A konyha ördöge

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar gasztro-reality, I / 7. rész

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: A konyha ördöge Bereznay Tamás séf 13 részes gasztro-reality műsora. A nemzetközi hírű televíziós formátumban Tamás feladata nem más, mint hogy küszködő, vagy csak látszólag jól működő éttermeken segítsen, akár a csődtől mentse meg őket minden konfliktust és kényelmetlen szituációt vállalva!A Gordon Ramsay nevével fémjelzett nemzetközi formátum, a Kitchen Nightmares magyar adaptációja, A konyha ördöge hétről-hétre mutatja be, hogy miként lehet megváltoztatni egy étterem és a benne dolgozók jövőjét. Bereznay Tamás és csapata mindössze négy nap alatt tesz rendet, változik az étlap, maga az étterem berendezése és persze a dolgozók szemléletén, munkamódszerein is van csiszolnivaló, amely nem kevés konfliktust eredményez, drámai helyzetekben nem lesz hiány. Bereznay Tamásnak azonban egy célja van: akár több tíz éves berögződéseken változtatva segíteni szeretne az adott héten bemutatott étteremnek.

Évadok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szamarhegy 2015 ápr. 23. - 15:46:27
Remek mûsor, szépen végig lehet követni a 89 után alakult kényszer, vagy a "jó ötletnek tûnt" vállalkozások ilyen-olyan hibáit, vállalkozóként és munkavállalóként is van mit Bereznay Tamástól tanulni. Megkésett lecke a kapitalizmusról, az egy másik dolog, hogy mentalitást nem lehet pár nap alatt megtanítani egy felnõtt embernek és az is kérdéses, hogy a potenciális vevõk elszegényedésével szemben lehet-e egyáltalán vitorlázni...
1/10
irobmoz 2015 ápr. 08. - 23:28:50 1/10 Előzmény András László
Ne a te munka helyedbõl indulj ki! Egyébként amilyen a tulaj, olyan a beosztott. A feleséged a múltkor szerinted megmosta a kezét...? te kis ördög...?
András László 2015 ápr. 01. - 23:30:08
Jó a mûsor, így tovább. Remélem lesz 2. évad is. Az a helyzet hogya ha valaki sok éven át szart csinál a konyhán mint szakács és senki nem tudatja ezt vele, mert annyira setét hogy nem tud olvasni a jelekbõl ,az megérdemli hogy a Bereznay a földbe alázza. Azt kell megérteni, hogy itt életekrõl van szó, a tulajdonos és annak családja pénzérõl valamint a többi dolgozó megélhetésérõl. Ha ezeket az embereket nem rázzák fel vagy nem rugják ki a picsába akkor kalap kabát, másnap mindenki mehet haza. Az jön le a mûsorból, hogy van a jószívû tulaj aki szinte családtagként tiszteli a konyhásokat akik teljes közömböséggel viseltetnek az étterem iránt, bemennek reggel, eldumálgatnak, elröhögnek, összeütnek sebtibe valami mirelit szart ami 5 perc alatt megvan és isznak egy sört.Szánalmas
Lengabor 2015 márc. 13. - 16:24:28
2015. március 18. - szerda, TV2

22,40: ÚJ IDÕPONTBAN!
A konyha ördöge (12)
(2014-2015)
gasztro-reality mûsor (50')
4. epizód
olahmiki1959 2015 márc. 13. - 03:42:29
Most már csak egy kérdés nincs tisztázva. Nevezetesen:
- A konyhaõr, dög-e?...:)
Kovács15 2015 márc. 08. - 16:57:07
NA itt az új áldozat hibáztató mûsor:) A nyilván roppant sikeres elit séf, elmegy megalázni az alulfizetett kizsákmányolt ,rossz körülmények között dolgozó ,emberhiánnyal küzdõ szerencsétlen szakácsot :) Hiszen tudjuk hogy megy ez Magyarországon ,a tulajdonos nagy nehezen összerak valami konyhának alig nevezhetõ hodályt ,felvesz egy zeljes konyhai személyzetet pótolni hivatott egy nyomorult kiszolgáltatott szakácsot , aztán nesze mostantól oldjon meg mindent amit akar..:) Ja kéne alapanyag minek ott van két répa meg 1 kiló hús jó lesz az vagy 50 fõre ,ja levet ereszt a hús hát süsd meg jól , ja még nem végeztél a mosogatással de már kéne csinálni a vacsit hát sok sikert oldd meg:)
MA a szakács szakma egy totálisan alulfizetett ócska meló ,de hogy még egy ilyen vidéki étterembõl sztár bisztrót varázsolni akaró proli is még rugdossa az embert na az már több a sokknál:) Most komolyan van aki nem tudja szakács létére hogy mi a különbség egy büfé, egy bisztró ,vagy egy menza között mi a különbség:) ?
pneklara 2015 márc. 01. - 20:49:14
Teljesen véletlenül kapcsoltam erre mûsorra, tehát nem tudom, van-e, volt-e elõzménye, de ez a magabiztosnak látszó férfi elvesztette elõttem a hitelét. Csak azon az alapon, hogy régen vezetem a saját háztartásomat, és tudom, mit jelent vendégül látni 4-5 embert, akik idõre jönnek.Esküszöm, sajnáltam a két szakácsnõt, akiken végül elverték a sorport a csõdközeli állapot miatt. Igen, a sokcsillagosban azt IS meg kell fizetni, hogy frissen, a kedves vendég óhaja szerint....de biztos vagyok benne, hogy nekik is meg van a függöny mögötti praktikájuk. Kicsit fel is háborított, hogy a nyereségesség érdekében a két szakácsnõre terhelt háromszor annyi munkát. És mi meg el is hisszük neki? Na, persze. Miért kell MINDEN MÛSORT egy kaptafa szerint készíteni, ahol a nézõt hülyének hiszik? Adekvát példával élve: a szakács megalkotja a mûveit, s a végén mindegyiket leönti juharsziruppal. S csoda, hogy élvezhetetlen?
abisztriczky 2015 márc. 01. - 20:03:57
Gordomn Ramseyt próbálják utánozni.
olahmiki1959 2015 márc. 01. - 19:49:36 Előzmény pneklara
Tudod, mi az érdekes? (Mindennel egyet értek, amit leírtál, és persze az ember rögtön tovább is gondolja a dolgokat...:)

Van egy "nagy tudásúnak" mondott, külföldet megjárt, annak idején Michelin csillagos éttermekben tanuló, dolgozó szakács - ez az alap - aki hazajött, és most lepukkant éttermeken, csárdákon, étkezdéken segít.
Ezzel eddig semmi baj, ez szép dolog, jó gondolat, és akár egy jó mûsor is kisülhet(ne) belõle.
Ugyanakkor - kérdem én - Magyarországon, a magyar viszonyok ismeretében, a magyar ízlésvilágot figyelembe véve, kit érdekel a Michelin csillag???

Egy vidéki étteremben - szerintem - az a legfontosabb, hogy viszonylag egyszerû, laktató ételek legyenek az étlapon, jól elkészítve, bõségesen, ízlésesen, gusztusosan tálalva.

Ha megfigyelted, volt egy étel, amit a két szakácsnõ - a sztárséf irányításával - nagyjából 1 órán keresztül készített, hogy mindent elõírásszerûen aprítsanak fel, minden frissen készüljön, ne legyenek elõre elkészített alapanyagok, - mi van, ha váratlanul beesik 20-30 éhes munkásember, vagy egy turistacsoport, azoknak mennyi idõ alatt tudnak tálalni, ha egyetlen adag étellel ennyit "vacakoltak"?

Nem véletlen, hogy kitalálták a mirelit zöldséget, az elõre bepanírozott húst - én dolgoztam zenészként nagyon komoly, magasan kvalifikált éttermekben is, és az elõre panírozás mindennapi gyakorlat volt, egyszerûen azért, mert több száz vendéget csak úgy lehet zökkenõmentesen kiszolgálni, ha a szakácsok "elõre dolgoznak", és amit lehet, elõre elkészítenek. (A hús nagyon finom, porhanyós volt, ezt tapasztalatból mondom, mert mindennap kaptunk vacsorát.)

Az ételízesítõt sem véletlenül találták ki, nagyon sokat segíthet, - nem azt mondom, hogy mindig, mindenbe bele kell tenni, a Gundel szakácsai valószínûleg nem nagyon használják, csak ott egy adag étel 4000 Ft-nál kezdõdik.

Az étterem átalakítása sem tetszett, - hogy mondjak valamit, ami nem a konyhával függ össze.
Mindenhonnan leszedték a barna, barátságos hangulatú faburkolatokat, és szép, világoskék díszítéseket festettek a fehér falakra.
Én meg elkezdtem fázni.
Úgy éreztem magam, mint egy kórházi váróteremben, szép, világos, hideg hatású lett az egész étterem, én biztos nem mennék be többet, mint vendég.
Egy éttermet meleg színekkel kell dekorálni, barna, bordó, sötétzöld faburkolat, terítõ, falvédõ szokott ilyen helyeken lenni, hogy barátságos hangulatot árasszon a hely.

De ez a sokadik szempont.
Kíváncsi lennék, hogy mindez az átalakítás mennyibe került a tulajnak, - mert ezt szemérmesen elhallgatták, - és arra is, hogy a két idõsödõ szakácsnõ meddig bírja a rájuk nehezedõ, kb. ötszörös munkát, hajtást, egy pillanatnyi szünet nélküli robotot...:)

Michelin csillag ide, vagy oda...:)
zkrepsz 2015 febr. 28. - 19:52:31 Előzmény olahmiki1959
Valóban, ez adaptációnak is szánalmas volt...
Egy újabb mûsor, amire nem kell idõt vesztegetni.
Összes hozzászólás