Kacsamesék / A sötét tollas visszatér

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai rajzfilm sorozat, 22 perc

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A sötét tollas _ egy legenda. Az egyik leghíresebb akcióhős, akiért Kvák kapitány rajongott gyerekként .... és felnőttként is. Nincs is nála boldogabb kacsa, amikor összeismerkedik kedvencével. A színész is boldog, főleg, mikor megtudja, hogy a sorozatot újraforgatják. Csak épp neki nem szól senki, helyére ugyanis egy fiatalabb hőst kerestek. Az új rendező pedig Viki. Vajon milyen sikerre számíthat a készülő film?

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
zolf 2021 dec. 29. - 17:00:55 9/10 Előzmény zolf
Talán még EGY NAGY NEGATÍVUM van, amit a sorozattal kapcsolatban fel tudnék hozni. Az pedig nem más, mint maga a FŐCÍMDAL. Emlékszem, gyerekkoromban annyira imádtam, hogy nem bírtam megállni, hogy ne énekeljem végig, amint meghallottam a TV-ben. Ez volt az első Disney dal, amit kívülről megtanultam még 5 évesen (és még ma is első helyen szerepel a kedvenc gyerekkori mesék zenéi között). Na, azt nagyon elcseszték. Más a hangzása (rossz értelemben) ráadásul női hang énekli - méghozzá félig hamisan - egyszóval szörnyű! Ezért (és a néhány bugyuta és elcsépelt epizódért) kap tőlem a sorozat 9-et a 10-ből. Persze ha az ember nagyon kukacoskodni akarna, akkor nyilván találna még egy-két kivetni valót, de én rajongóként talán egy kissé elnézőbb vagyok. Minden esetre az előző szériával ellentétben itt már nem CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG Dagobert bácsi a No. 1 favorit, hanem bőven akad még sok másik is (pl.: a konformista, pénzhajhász Tiki - kissé azonosulni is tudok vele, az örökké mogorva Beakly asszonyság, a hiperaktív Webby, a címeres balfék Quakk kapitány, esetleg a jó öreg Donald - aki az eredi szériában szinte alig volt látható egy-két epizód erejéig).
9/10
zolf 2021 dec. 28. - 23:09:56 9/10
Az eddigi negatív értékelések elmehetnek a jó fenébe. Legalábbis az eddigi negatív értékelők vagy nem voltak már gyerekkoruktól kezdve IGAZI rajongók, vagy képtelenek igazodni a jelenlegi világ változó arculatához.
Én pl. 5 éves koromban ('95-ben) láttam először a kacsameséket. Akik ismerik, azoknak nyilván nem kell bemutatni a vasárnap délutánonként futó "Walt Disney bemutatja" műsorblokkot az M1-en: https://www.youtube.com/watch?v=LZqGUjrrVvw
Előtte még '94 környékén, valamelyik magyar adón találkoztam először Donald kacsával (később Miki egérrel, Goofyval, Plútóval és a többiekkel) ilyen "Disney rövidfilmek" formájában:
https://www.dailymotion.com/video/x1ku6yu
https://www.dailymotion.com/video/xynf7z
Én Donald kacsát annyira megkedveltem (főleg az idegbeteg, temperamentumos személyisége miatt) hogy utána már nem volt megállás. Minden érdekelt, ami Donald kacsával kapcsolatos. Főleg azért, mert már akkor is kihívás volt kideríteni, hogy mégis milyen nyelven beszél. Számomra Dagobert bácsi (elsősorban Kenderesi Tibor hangja miatt - aki később az általam szintén kedvelt Zseniális Teknős hangja is volt) volt az alap Disney karakter, miután először láttam a kacsameséket. Miki egeret csupán egy tizedrangú karakternek tekintettem mellette. Utána jött a Donald kacsa magazin. Emlékszem, kisiskolás koromban a zsebpénzem egy részét mindig a kéthetente megjelenő Donald kacsa újságra költöttem, amit annyira imádtam, hogy a szünetekben ki sem mentem az udvarra, mert állandóan azt olvastam. Később aztán amikor lett videómagnónk, akkor szinte igyekeztem fölvenni minden részt (feltéve ha volt pénz VHS kazettára), a szüleimet pedig állandóan nyüstöltem, ha pl. egy boltban találtam egy műsoros kazettát, ahol vagy Donald kacsa vagy Dagobert bácsi volt látható, hogy ugyan vegyék már meg.
NA, ITT KEZDŐDIK AZ IGAZI RAJONGÁS! Nem pedig ott, hogy valaki gyerekkorában látta a sorozatot és azt összeveti az újjal és azt mondja: „fúj, ez rossz, undorító tré fos”.
Pedig szerintem igenis több figyelmet érdemelne ez a sorozat – legalábbis a magyar nézői körökből (minden esetre azok számára, akiknek jelent valamint a Duck Tales).
Ami a sorozatot illeti:
- A karakterek jóval kidolgozottabbak az előző sorozathoz képes
Az eredeti Duck Talesben egyedül Dagobert bácsi volt az egyedüli értékelhető karakter, aki kidolgozott személyiséggel rendelkezett, a többiek mind sablonos mellékszereplők
- A három kacsatesó az eredeti szériában teljesen jellegtelen, sőt, adott esetben idegesítő mellékszereplő volt, akik még csak önálló személyiséggel sem rendelkeztek. Hiába volt nevük (Niki, Tiki, Viki) annyira jellegtelenek, egyformák és idegesítők voltak, hogy én pl. soha nem tudtam, melyik-melyik, ezért én csak piros, kék és zöld kacsáknak hívtam őket
Ezzel ellentétben az új sorozat erre is odafigyelt; azaz külön személyiséggel látta el őket. Ráadásul azt is megtudhattuk, hogy mi az eredeti nevük.
Tiki – Thackeray: A zöld ruhás kacsa. Számító, fondorlatos, pénzorientált, manipulatív, konformista, szarkasztikus
Niki – Nicholas: A piros ruhás kacsa. Zseni, agytröszt, gondolkodó, racionalista, földhözragadt, empirikus, könyvmoly
Viki – Victor: A kék ruhás kacsa. Kisebbségi komplexusos, önbizalomhiányból fakadó folyamatos megfelelési kényszerrel és elfojtott belső agresszióval küzdő, ugyanakkor kalandvágyó, kezdeményező, akaratos karakter
Donald és Dagobert egymáshoz viszonyított kapcsolatát is jobban megismerhetjük, ráadásul fény derül a NAGY TITOKRA, hogy mégis ki a három kacsatesó igazi anyja (azaz Donald testvére) és mégis mi történt vele, ami miatt Donaldnak kellett nevelnie az ő fiait.
Ezen túl a sorozat próbál reflektálni a mai modern világ újításaira (pl. okostelefonok, internet, technológiai újítások) amit igyekszik beleépíteni a sorozatba is.
Ráadásul újradolgoztak néhány egyéb klasszkus szereplőt is. Pl. Beakly asszonyságot vagy Webby kacsát – akik számomra az eredeti sorozatban baromira gyerekes, továbbá idegesítő karakterek voltak, viszont itt valóságos „Terminátor” lett belőlük, így az ő karakterük előző sorozattal ellentétben még hozzá is ad a cselekményhez. Vagy ott van pl. Quakk kapitány, aki jóval viccesebb és többet is szerepel a sorozatban (nekem ő az egyik kedvencem, mert nem bírom ki nevetés nélkül, amikor a bénázásait látom). Külön pozitívum, hogy visszahozták a régi komornyikot, Eduhápot szellem formájában, ráadásul Szaki Dani (szintén régi kedvenc karakter – főleg a képregényekből) alakját is felturbózták egy kissé őrültebb formába, plusz még a lámpafejű segédje, a Kisinas is szerepet kapott a sorozatban.

Nem állítom hogy a sorozat tökéletes. Számomra is volt néhány rendkívül idegesítő epizód, amit inkább át skippeltem, de többségében véve szerintem ez a sorozat teljesen rendben van és egy nagyszerű újrafeldolgozása a Kacsameséknek (és a TÉNYLEGES rajongók számára igazi nosztalgiafaktor).
1/10
Markiboy 2021 okt. 24. - 17:22:11 1/10
Ez szóval szerint egy borzalmas sz*ság, borzalom nézni avogy a gyerekkorunkat tönkreteszik és az új gyerkek ezt a borzalom új verziót nézik zs Kategoriás(nem akkarok ezzel senkit se bántani)!!!
1/10
Mark016 2021 márc. 13. - 16:14:06 1/10
Ez a földoglozás dönkre tette az egész gyerekormat, nagyon rosszak lettek a karakterek, amint az egész film. Lehetne én 0 csillagot attam volna.
pycur 2020 nov. 28. - 10:50:11 Előzmény nikato
Pedig ez még nem is lett annyira rossz a sok másik remake-hez képest. Legfőbb legrosszabb remake a tini ninjáknak van, de őt szorosan követik a tini titán go-sok, meg a sam a tűzoltó, és lehetne még ezt sorolni. Nálam ezek a legrosszabb toplistások. A kacsamesék valahogy annyira nem rossz, sem a dizájn, sem a hangok, és talán mert ötletes, fordulatos, tartalmas. Nem egy egyszersehasználatos barátokközt... Én 6-7 pont közt adnék rá.
És valami rejtélyes okból megyünk vissza a dedóba, ovodások a remake rajzfilmhősök: ben10, villámmacskák, totál dráma, tini titánok, meg kb mindegyik ami ilyen új. Mi ennek az oka?
8/10
Gábor2003 2020 okt. 23. - 18:23:27 8/10
Nekem tetszik a 2017-es verzió mert 2018-ban néztem a Disney Csatornán az első évad részeit, bár néhányaz persze. Mondjuk megnézem a 2. évadát is és fel is veszem a részeket VLC-vel.
1/10
nikato 2020 okt. 06. - 17:53:19 1/10
Véletlen láttam meg youtube-on főcím zene "klipjét". Lolával. :( (Legalább nem az eredetit vették át!) Aztán volt egy másik verzió is metálban. Az jobb lenne. De amúgy az egész rajzfilm kár volt, csak egy és eredeti lehet, amit még "mi régiek" a vasárnap délutáni Disney délutánon néztünk. :)