Színházat játszunk / Az élménytől a világképig

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar művészeti műsor, 5. rész

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az ötödik epizód arra keresi a választ a színházi alkotófolyamatban, hogy hogyan jutunk el az élménytől a világképig. Hogyan működik a színészi átélés, a nézői magunkra ismerés, a művészi katarzis, a színház interaktív közösségképző pszichózisa és atmoszférateremtése. Olyan nagyszerű előadások és alakítások nyomán keressük erre a kérdésre a választ, mint Darvas Iván Popriscsinje az Egy őrült naplójából, vagy Brecht Koldusoperája. Nézzük a színház szemüvegén keresztül a világot!
Előadók: Bakk Katalin, Básti Juli, Csákányi Eszter, Darvas Iván, Horváth Ferenc, Hűvösvölgyi Ildikó, Juhász György, Kacsóh Barna, Kállai Ferenc, Magyari Tivadar, Major Tamás, Märcz Tibor, Máté Gábor, Papp János, Puskás Tamás, Tomanek Gábor, Újlaki Dénes, Újréti László

A műsor ismertetése: Színházat játszunk! Almási Miklós, sok nagyszerű színházi tanulmány szerzője ezúttal a gyakorlatban mutatja be nézőinknek a színházi széksorokban és a televízióképernyők előtt, hogyan zajlik a színházcsinálás komplex alkotói folyamata. A 6 részes ismeretterjesztő sorozatban a Várszínház alkalmi "játszótérré" változik, ahol elmélet és gyakorlat összefonódik és a néző interaktív bevonásával, elemeire bontva sejlik fel az alapul szolgáló írott anyag, a drámaszöveg és annak színpadi megjelenítése.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
xilol 2019 márc. 05. - 23:59:48 10/10 Előzmény frici53
Színházat játszunk
2019 május 19.-én adják az első részt az M3-on

xilol
manao 2016 márc. 29. - 01:24:53
Hûha, Filalaúr (Földalattvalók után szabadon) 25 évesen!
olahmiki1959 2016 márc. 22. - 07:04:25
Ezt nagyon tetszett, minden részt meg fogok nézni belõle!
Jó volt látni a rengeteg fiatalt, a bongyorhajú Fiala Jánost, a bájos Tarján Györgyit, a fõiskolás Pápai Erikát, vagy éppen az akkor még nagyon népszerû, a fiatalok által bálványozott sztárírót, Csurka Istvánt.
Hát igen... Akkor még minden rendben volt...:)
frici53 2014 júl. 02. - 22:44:33
Sajnos a második részt sikerült nem fölvennem. Az elsõ kifejezetten érdekes volt, nagyon sokat tanultam belõle, épp ezért roppant sajnálom, hogy elügyetlenkedtem a dolgot. Hátha valaki ügyesebb volt...