A blues / Az ördög tüze

Bakancslistához adom
amerikai ismeretterjesztő filmsorozat, 90 perc

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A blues az ördög zenéje. Buddy és Junior a főhőse a blues-történeti sorozat következő epizódjának. Buddy, a nagy játékos és blues-zenész New Orleans-ban, nagybátyja Juniornak. Buddy igazi blues rajongó kiskorától kezdve, minden fontosabb városban és jazz-klubban megfordult már, ahol jó blues játszottak egykoron. Buddy Bácsi mindenhová elviszi az ártatlan Juniort, ahol valaha igazi blues szólt, ahol minden ablakból, minden ajtóból nevetés, füst és finom blues muzsika áradt. Olyan nevekkel találkoztak útjuk során mint Robert Johnson, aki eladta lelkét az ördögnek, vagy Ma Rainey, az Ördög Mostohafia, vagy Mississippi John Hurt, no persze Muddy Waters, Son House. Dee Bellum, King Biscuit, Ferris Street és Bumble Bee Slim sem maradhat ki e zenei rangsorból. Két ember kísérte végig az útját még, Blind Lemon Jefferson és W. C. Handy.

A műsor ismertetése: Az elmúlt év legnagyobb felfedezése egy új blues-történeti sorozat, melynek nem kisebb alkotó a producere és egyik epizódjának rendezője, mint Martin Scorsese. A 7epizódból álló páratlan értékű zenei filmsorozat rendezői: Charles Burnett, Clint Eastwood, Mike Figgis, Marc Levin, Richard Pearce, Martin Scorsese és nem utolsósorban Wim Wenders.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
78Eszter 2018 máj. 14. - 14:43:06 Előzmény lszl139
Kedves lszl139!
Nagyon keresem ezt a rėszt vagy a teljes sorozatot. Most lett nekem aktuális, ės megláttam a bejegyzėsedet.
Tudnál abban segíteni, hogy mi módon juthatnėk hozzá?
Köszönöm előre is a segítsėgedet!
Eszter
lszl139 2011 márc. 20. - 17:06:31
Nekem megvan a teljes sorozat a filmgyûjteményemben.
Leo Fender 2006 szept. 21. - 16:34:47 Előzmény iszatyi
Ez a harmadik része!
Hárfalyra 2006 aug. 11. - 13:47:42 Előzmény electrolite
Üdv! Ha jól emlékszem abban a részben van N.Cave, amelyiket Wim Wenders rendezte. Sajnos nem tudom, hogy az hányadik. Nem nagy durranás, csak az I Feel So Good-ot nyomják a stúdióban. Legalábbis én többet vártam... :)
electrolite 2006 máj. 16. - 19:22:43 Előzmény iszatyi
sajnos, én sem tudom, engem is érdekelne, továbbá az is, hogy melyik részben szerepelt Nick Cave. iszatyi, te talán láttad... köszi
iszatyi 2006 máj. 14. - 20:22:44
Valaki megtudja mondani,hogy ez hanyadik része a blues cimû filmnek?