Az aktuális rész ismertetője: A Magyar Krónika ezen részében szakemberek avatnak be minket a tokaji aszú készítésének rejtelmeibe. Az aszúkészítés mellett szó esik a borászat és Tokaj-Hegyalja jövőjéről, s a kihívásokról, melyekkel a helyi borászoknak szembe kell néznie.
A műsor ismertetése: A MAGYAR KRÓNIKA 26 perces, rendkívül magas színvonalú, hetente jelentkező kulturális magazinműsor. Kifejezetten azoknak szól, akik érdeklődnek mindazon tudományos és művészeti ismeretek iránt, melyek a magyarsággal valamilyen formában kapcsolatosak. A program a legváltozatosabb témákkal jelentkezik minden alkalommal: bemutat tehetséges alkotókat, művészeket, tudósokat, emléket állít az elmúlt időszakok magyar hírességeinek, figyelemre méltó történelmi eseményeket dolgoz fel, de a jelen problémáival is foglalkozik, pl. környezetvédelemmel, a tűzoltók mindennapjaival, a csokoládékészítés rejtelmeivel, a méhészettel, stb., hogy csak a legutóbbi epizódok témáit említsük.
Hozzászólások