Az étel története / Erjesztés, tartósítás és a felfedezések

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 3. rész, 30 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az ókortól napjainkig az ember a saját akarata szerint alakította a környezetet, felügyelte és irányította a növények és állatok evolúcióját és háziasítását. A mezőgazdaság által biztosított alapanyagok inspirálták az ízek megbecsülését. De mire volt jó a felesleges élelmiszertermelés, ha nem lehetett mindet elfogyasztani vagy eladni? Meg kellett őriznünk, tartósítani, eltenni valahogy. Az agrárélet valami másra is megtanított minket: az erjesztésre, az élelmiszerek tartósításának alkímiájára. A felfedezők így tudtak életben maradni, és tetteik örökre megváltoztatták a világot.

A műsor ismertetése: Azok vagyunk, amit megeszünk. És az evés tesz minket azokká, akik vagyunk. És néha úgy tűnik, hogy bármit megeszünk. Az emberiség története a húsban van megírva, talán, mert hús kellett ahhoz, hogy emberré váljunk. Egyes nézetek szerint köztünk és a állatok közt az a különbség, hogy mi főzünk, ők meg nem, hogy mi emberek a hús miatt kezdtünk el főzni.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Mrs.Viti 2018 aug. 20. - 01:26:38 1/10
CENZÚRÁZVA !!!
1/10
Mrs.Viti 2018 aug. 20. - 01:22:52 1/10
amerikai propagandafilm !
1/10
Mrs.Viti 2018 aug. 20. - 01:21:02 1/10
amerikai propagandafilm!