Az aktuális rész ismertetője: Shane Delia átkel a hatalmas Atlasz-hegységen utazásán, melyen Marokkó jellegzetes étele, a kuszkusz hagyományos elkészítését igyekszik megtanulni.
A műsor ismertetése: Nehéz lenne még egy olyan séfet találni, aki annyira elkötelezett a vendégszeretet iránt, mint Shane Delia. Ő ugyanis még az alkarjára is rátetováltatta ezt a szót. Számára a "Fortis et Hospitalis", azaz "Erő és vendégszeretet" nemcsak dísz, hanem a Delia család jelszava. Ez pedig nem afféle lózung, hanem nagyon is komoly családi örökség, amelyet még Shane apja hozott magával, mikor 1970-ben Máltáról Ausztráliába emigrált. A jelszó egyben vezérlő elv is, amelyhez Shane a munkáját és a magánéletét is igazítja. A család olyan fontos szerepet játszik az életében, hogy díjnyertes melbourne-i étterme a felesége, Maha nevét viseli. Ebben az étteremben minden megjelenik, ami fontos számára: családi öröksége, a máltai konyha és a felesége szu¨leitől tanult összetett libanoni ízvilág - ezekből ötvözte saját egyéni stílusát. Shane azonban nem u¨l a babérjain: felfedezőútra indul, hogy tágítsa a határokat, hogy tovább gazdagítsa főzőtudományát. Gasztronómiai körútjain bejárja Máltát, Libanont, Iránt és Törökországot, hogy megismerje a világ legrégebbi, máig fennmaradt receptjeit. Miután a bejárt vidékek helyi ételei megihlették, Shane visszaindul melbourne-i konyhájába, hogy saját stílusában teremtse újra a világ legősibb és legnagyobb hatású konyhaművészeti hagyományait.
Hozzászólások