Az aktuális rész ismertetője: A Bács-Kiskun megyei Hajós települést a török utáni időkben német telepesekkel népesítették be. Leszármazottaik szép tájházba gyűjtötték az ősök hagyatékát, kultúrájukat a helyi néptáncosok élő hagyományként viszik tovább. A hajdani vadászkastélyban a legenda szerint Mária Terézia is megszállt. Most ugyanabban a szép, felújított állapotban, sok érdekes kiállítással berendezve várja az érdeklődőket. A hajósi római katolikus templom pompázatos barokk főoltárát ékesítő Mária szobrot még a német telepesek hozták magukkal a Fekete-erdő vidékéről. Több csodatételt is kötődik hozzá, ennek köszönhető, hogy Hajós nagy búcsújáró hely volt. A hajósiak talán legismertebb látványossága a pincefalu, amely egyedülálló egész Európában. Több mint 1200 bűbájos pince sorakozik itt, utcácskákba rendezve, szorosan egymás mellett. A műsorban a következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg:Tejes tarhonyaleves, Barackos gombóc, Szarvas tokány bográcsban, Savanyú tojásos mártás, Sós kifli és Napon kelesztett szilvás lepény.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások