Aroma / Kakasherepörkölt pirított burgonyával

magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 20. rész

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: A cigányság, ez a hajdan Indiából elvándorolt nép, főzési-étkezési szokásokat nem hozott magával. Hosszú vándorlásuk során a romák mindig azt ették és úgy, mint annak az országnak a lakói, ahol éppen jártak. Ahol pedig végleg letelepedtek, ott elsajátították a helyi konyhaművészetet, s a maguk ízlésének megfelelően kissé átalakították.
Tulajdonképpen ételeik csak annyiban különböznek a befogadó ország, vidék ételeitől, hogy nincsenek szigorú receptek, a hozzávalókat meglehetősen szabadon variálják (sokszor "éppen, ami van" alapon), illetve, hogy az erős fűszereket (hagyma, paprika, bors) bőségesen alkalmazzák. A roma séf mellett a sorozat másik műsorvezetője Varga Gusztáv, a Kalyi Jag Roma Művészeti Egyesület vezetője, aki az Európa Tanács romaügyi képviselőjeként nemcsak a magyarországi, de más európai roma kultúráknak is avatott szakértője és tolmácsolója.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
pozsizsuzsi 2008 jan. 24. - 11:17:26 8/10
Én roppant szórakoztatónak találom a sorozatot, Varga Gusztáv elképesztõ tárgyi tévedésein nagyokat derülök mindíg, botorkálásain a magyar nyelv rejtelmeiben, meg a konyhai eszközök között aztán különösen. Eszemben sincs bántani, tényleg üdítõ színfolt.
Kedvencem a végefõcím alatt futó bakiparádé, önkritikája és egészséges humorérzéke az van neki, pont ott.