Klasszikusok délidőben / Kamarazene Nagyteremre - Keller András, Perényi Miklós és Berecz Mihály hangversenye - második rész

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Épp egy évvel ezelőtt három kiváló magyar művész _ Keller András, Perényi Miklós és Berecz Mihály _ tolmácsolásában hallhattunk a Zeneakadémia Nagytermében egy-egy zongoratriót három olyan zeneszerzőtől, akiknek az életében fontos szerepet töltött be a kamarazene. Ennek a hangversenynek a második része szerepel a mai adásban. Ludwig van Beethoven tizenegy zongoratriójának nagyobb része 1800 előtt, Saint-Saëns első darabjához hasonlóan a zeneszerző húszas éveiben keletkezett, és világosan megmutatják alkotói szárnyalását, küzdelmeit, kompozíciós elveinek kialakulását és csúcspontjának elérését. Ennek a folyamatnak a legvégső _ valamint életének a középső _ korszakába enged bepillantást 1811-ben befejezett alkotása, melynek mellékneve II. Lipót Habsburg uralkodó egyik fiát, Rudolf főherceget, Beethoven mecénását és tanítványát takarja.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sukky márc. 10. 00:13:59
Gondolom, a Nemzet Zongoraművésze mellett a hegedűs partner jelentéktelen epizodista lehet, mivel nem volt érdemes megemlíteni a nevét, csak a Fesztivál atyja és a hegedű készítője fontos itt.
10/10
bokor5 2021 ápr. 27. - 23:02:58 10/10
Azta!