Az aktuális rész ismertetője: A Két duci hölgy 13. részében karácsonyi finomságok elkészítését leshetjük el. Clarissa és Jennifer ezúttal egy katedrális 16 tagú fiúkórusának főz Szentestére vacsorát. Előételnek aszpikos tojáspástétom készül ajókával, főételnek jöhet az elmaradhatatlan töltött libasült, majd desszertként -kevésbé hagyományőrző módon - meglepetésnek: fagylaltbomba. A libasült elkészítése előtt ellátogatunk egy valódi libafarmra, ahol a madarak igazi füvön kövérednek meg. Elkészítésükkor megtudhatjuk, hogy mitől lesz a liba bőre igazán jó ropogós. A libasült mellé colmet rot col -t főzünk, egy vöröskáposztás-melaszos köretet. A végén a fagylaltot pedig egy igazi muzeális értékű, 1920-as évekből származó fagylaltgépben készítjük el. Jó étvégyat!
A műsor ismertetése: A BBC 24 részes díjnyertes sorozata azoknak szól, akik szeretnek főzni, de unják már a magazinok sótlan reformreceptjeit és a szupermarketek félkész termékeinek szűkös kínálatát. A cím - Két duci hölgy - talán nem utal egyértelműen a film fő mondanivalójára, vagyis a főzésre, de nem ok nélkül. A sorozat házigazdái, Jennifer Paterson és Clarissa Dickson Wright két "súlyos" egyéniség, ám mindkettőjük igen jókedvű teremtés, akik foglalkozásukra nézve ugyan nem is szakácsok, de termetüket büszkén vállalva reklámozzák hazájuk, Anglia hagyományos konyháját. Nem egy mindennapos "konyha-stúdió" fajta főzőcskézésről van ám szó, hiszen Jennifer és Clarissa Triumph Thunderbird típusú oldalkocsis motorjukon szelik át Angliát, így az egyes epizódok alkalmával módunk nyílik megismerkedni egy-egy tipikus helyszínnel, amelyek a műsor jellege folytán természetesen nem a legismertebb turistalátványosságok.
Hozzászólások