Az aktuális rész ismertetője: Ha meg kell neveznünk egy alapvető ételt a koreai konyhában, akkor az a kimchi (kimcsi), az erjesztett zöldség. Minden étkezést kiegészít, legyen az tészta, rizs vagy leves. Ropogós állagával és gazdag ízével minden ételhez illik. A koreaiak nem tudnak kimchi nélkül étkezni. Az egészséges, fermentált ételeket az idő érleli. A tél elején Koreában minden háztartás készít kimchit. A fő összetevők a kelkáposzta és a retek, pirospaprikával fűszerezve, különféle zöldségek és sózott tenger gyümölcsei. A kimchi ízét az erjedés mértéke határozza meg. Az év folyamán ez a kimchi fontos tápanyagforrásként fog működni, amely gyakran hiányzik a modern étrendből. Mára a koreai otthonokban mindenütt elterjedtek a speciális kimchi hűtőszekrények, amelyek újrateremtik a földalatti környezetet. A koreaiak számára a kimchi tárolása ugyanolyan fontos, mint az elkészítése.
Hozzászólások