Dűlők szolgái / "Kóstolni, kóstolni kell" - Bacsó András, borász

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 3. rész, 15 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Filmünk főhőse Tokaj-Hegyalja egyik apró falvában született, s bár először messzire került arról a vidékről, a szőlőhegyek hangulata, a friss forrásvíz íze, a párás szüretek emléke annyira meghatározta gyermekkorát, hogy felnőttként mégis visszatért. Ismerkedjenek meg Tokaj-Hegyalja legnagyobb mesélőjével, Bacsó András borásszal.

A műsor ismertetése: A sorozat a legismertebb magyar borászokat mutatja be. Elkötelezettségük igazolja azt a régi mondást, miszerint a szőlő olyan nemes növény, hogy nem gazdát igényel, hanem szolgát. Portréikon keresztül megismerkedhetünk a legjelentősebb magyar bortermelő vidékekkel és a legnépszerűbb borfajtákkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 júl. 07. - 19:48:18
A sorozatban ismert borászok nyilatkoznak önmagukról és a borkészítésrõl, ami egyfajta "mûvészet", legalábbis ha valaki minõségi bort akar készíteni. Érdekes megfigyelni, hogy az ország különbözõ tájain élõ emberek hogyan gondolkodnak, mi az azonos és mi az eltérõ az "ars poeticájukban".