Amerika bizarr ételei / Lewis and Clark Trail

Bizarre Foods America / Lewis and Clark Trail
ismeretterjesztő műsor, IX / 1. rész, 42 perc

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?
Vetítések:
16:10, kedd (december 17.)
Food Network

17:00, kedd (december 17.)
Food Network

12:25, szerda (december 18.)
Food Network

Az aktuális rész ismertetője: Andrew experiences the bountiful cuisine of the Pacific Northwest while retracing the footsteps of Lewis and Clark. He samples Pacific lampreys, forages for edible barnacles and harvests sea salt on this culinary adventure.

Évadok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 20:48:45
OFF
Nem a "nyelv" a lényeg. Mindent a helyén kell kezelni, ha magyar, ha nem.
Az a baj, hogy "túltolunk" mindent. Így ugyanúgy elrontunk mindent, mintha nem is esne róluk szó.
Különösen úgy, hogy ezek nem igazán elérhetõk az "átlagmagyarnak", nekik marad a baromfipárizsi.
Akkor meg?
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 15:27:16
Sok különbség nincs, pacal, pacal.
A szürkemarha a mangalicával és a Kadarkával együtt mind erõsen "túlhájpolt" mostanában...
vino-et-veritas 2016 szept. 28. - 20:41:30 Előzmény papzo
A különbség, hogy én kóstoltam, de nem kerültünk soha barátságba...

És fura, hogy a feleségem meg a májas ételeket nem kedveli annyira (pl. májpástétom, kenõmájas stb.), pedig amúgy õ is "pacalos"...
A sajtokról már szó se essék (quargeltõl a kék sajtokig). Mondjuk az "erõs" juh- és kecskesajtokat (ahogyan a kecskehúst sem) nem szeretem, de a többi "büdös" jöhet.
papzo 2016 szept. 28. - 15:33:41 Előzmény vino-et-veritas
Nálunk apukám ért hozzá és nagyon jól csinálja a pacalt.
A nagybátyám mindég utálkozott, meg sem kóstolta, de amióta pacalpörijébõl evett, rákattant és imádja.
Nem mindegy hogy mennyire van megtisztítva, kiáztatva...
Idegen helyen magam sem enném meg.

A belsõ szerveket, fõleg a tüdõt, vesét egyszer kóstoltam, de nagyon undinak találtam, megértelek.
A májjal is úgy vagyok, hogy a hízott libamáj az egyedüli ami jöhet, az viszont sütve chilis-mézes sült körtével vagy aszús zselével a tetején libamájparfénak vagy akár a libamáj "dobos" torta.....bármikor jöhet.
vino-et-veritas 2016 júl. 06. - 20:44:01
OFF

Ezt a "jól elkészített pacal" szöveget sok-sok éve hallgatom.
Nekem soha sincs "jól" elkészítve, mert belsõség, amit még a 80-as évek elején a seregben sikerült jól megutáltatni, mivel kb. kétnaponta valami ilyesmibõl (sertésbelsõségek) készült pörköltfélét adtak.
A család nagyobbik fele amúgy "pacalos"...
A pacal egyfajta elkötelezettség, vállalás.
Hm, még nem láttam soha, hogy valaki visszaküldte volna, hogy nem jó.
Nemrég a kollégáimmal ebédeltünk, s az egyik nagyobb étkû "desszertnek" még kért egy adagot a menü után...
papzo 2016 júl. 06. - 20:08:07 Előzmény vino-et-veritas
Pedig a jól megtisztított pacal rántva és pörköltnek is kiváló!
Vagy egy istenien elkészített sült libamáj vajban sült chilis-mézes körtével és sütõtökös burgonyapürével, vagy a házi libamáj pástétom tokaji aszú zselével, házi lila hagyma lekvárral és pirítóssal....isteni!
vino-et-veritas 2016 febr. 02. - 16:14:25
Van.

Néhány részben azért õ is megingott (pl. inuitok rothasztott hala, büdös tofu, stb.).

Amúgy az ételek többsége egyáltalán nem "undorító". (Az más kérdés, hogy speciel a pacalt, a legtöbb belsõséget vagy a velõt semmilyen formában nem szeretem...)
ponca 2016 febr. 02. - 13:21:55
Van olyan szenny és szemét, amit nem enne meg ez a manus két pofára és ne áradozna róla, hogy ez isteni?
Vajon tényleg meg is eszi nem csupán a kamera elõtt vigyorog és mondja, hogy ez milyen finom?
Tücsök, bogár, hernyó, sün, patkány.....mindet beveszi a gyomra.