Az aktuális rész ismertetője: A Savoyai-Alpok és egyben Európa legmagasabb csúcsa a Mont Blanc. A hatalmas csúcs lábánál fekszik Chamonix, az elegáns téli üdülőhely. A helyiek és a túrázók is kiadós ételekre vágynak a hidegben, sok szalonnát, húst, sajtot, burgonyás ételeket fogyasztanak. A farçon, a kiadós, sós kuglóf is burgonyából, szalonnából és aszalt gyümölcsökből készül. A régió különlegessége a Tomme de Savoie, a nemespenésszel érlelt, erőteljes ízű sajt.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások