Kőbe zárt idő / P. Tóthné Szakács Zita

Bakancslistához adom
filmsorozat, 35 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: "Imádkoztam, hogy legalább egy icipici gyertyácska lehessek a szellemi sötétségben" _ ezúttal P. Tóthné Szakács Zita, a református nőszövetség elnöke mesél életéről és missziójáról új műsorunkban. Református portré. Arcok a református egyházból. Aki kérdez: Fekete Zsuzsa A Magyarországi Református Egyház videója.

A műsor ismertetése: Ha a kövek mesélni tudnának... Mesélnek is, csak érteni kell az idő nyelvén. Akár pompázatos épségben, akár romokban maradtak ránk, a magyarországi várak és kastélyok viharos fordulatokról, hősökről és árulókról, gyarapodó és vesztükbe rohanó családokról - a történelem kegyetlenül nyers és őszinte mesevilágáról vallanak. Balassák, Rákóczyk, és Nádasdyak: királyok, fejedelmek, tájak és emberek merülnek fel a történelem ködéből.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 aug. 03. - 22:40:35
Tartalmas sorozat, amely jó néhány épület bemutatása révén végigvezeti a nézõt a középkori és kora újkori Magyarország történetén. Igaz, a legnagyobb értéke nem a száraz történelmi adatokban való elmerülés, hanem a különbözõ várak értékeinek virtuális felsorolása, a várbelsõk megismertetése, illetve az adott épület (és lakói) történelmi és mûvelõdéstörténeti szerepének elemzése. Úgy érzem, viszonylag korrekt mûsorról beszélhetünk, a közszolgálati csatornákon is vetíthetnének valami hasonlót. Egyébként az ismertetõben a Rákóczyt szíveskedjenek Rákóczira cserélni az illetékesek, ez így eléggé durva elírás.