Majomszabásúak / Párszerző stratégiák

Bakancslistához adom
Ape Man / Hooking Up
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az emberszabású majmok számtalan viselkedésjegyét a párszerzés motiválja, és ez alól - több millió éves evolúciónk ellenére - mi se vagyunk kivételek. A filmben megvizsgáljuk állati rokonaink különböző udvarlási stratégiáit, és megnézzük, hogy ezek közül melyek fedezhetőek fel máig az emberek viselkedésformáiban. Legyen tanúja izgalmas társadalmi kísérleteinknek, melyek során megpróbáljuk "előcsalni az állatot" mit sem sejtő alanyainkból!

A műsor ismertetése: Az emberek és a majmok valóban azonos módon flörtölnek és vadásznak szexpartnerre? Amikor két férfi először találkozik, tényleg olyan, mintha két dominanciaharcot vívó csimpánzt látnánk? És a cukorkát titokban elcsenő gyerekek viselkedésjegyei valóban a domináns hímjüket megtéveszteni próbáló majmokéit idézik? Az emberek és a majmok útja hatmillió évvel ezelőtt kettéágazott, ám azóta hiába fejlődtünk rengeteget, a jelek szerint az "ős-majom" azóta is valamennyiünk mélyén ott rejtezik.

A National Geographic Channel Majomszabásúak című műsora az állatvilágban igyekszik magyarázatot találni az emberi interakciókra és társadalmi viselkedésmintákra - okkal, hisz a legújabb kutatások szerint nemcsak a genetikai állományunk egyezik meg 98%-ban a legközelebbi majom-rokonainkéval, de a legalapvetőbb velünk született ösztöneink is a közös múltban gyökereznek. A meghökkentő tényekre rávilágító háromrészes sorozat humoros kísérletek, természetfilm-részletek, rejtett kamerás felvételek és szakértői magyarázatok segítségével bizonyítja be, hogy a hatalomért, a territóriumért és a szexért folytatott küzdelmek terén semmivel se vagyunk különbek az általunk lenézett majmoknál.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Sagittarius 2013 nov. 09. - 23:18:32
Utána néztem: valóban csak három részes.
10/10
csakegyfocibolond 2013 szept. 15. - 18:22:44 10/10
Csak 3 részbõl állt volna a sorozat? Sajnálom, mert rendkívül szórakoztató volt.