Hagyományos és tájjellegű magyar élelmiszerek / Tejtermékek a HÍR- programban

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 3. rész

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Az Európai Unió által meghirdetett "Európa Vidékei" projekt 2001-ben huszonkét tejterméket nyilvánított a magyar nemzeti örökség részévé. A Hagyományok- Ízek-Régiók, azaz a HÍR-program termékeivel foglalkozó sorozat ez alkalommal olyan tejből készült élelmiszereket mutat be, amelyek a böjti időszakban a földeken kemény munkát végző parasztok fontos táplálákai voltak. Ilyen többek között a nálunk mindennapos, külföldön azonban ismeretlen tejföl vagy a rögös túró, de megismerhetjük a sajtkészítés technikáit is a lágy ízű Teasajttól a karakteres Pálpusztai sajtig...

A műsor ismertetése: Az Európai Unio által meghirdetett "Európa Vidékei" projekt keretében 1998-ban indult útjára a Hagyományok - Ízek - Régiók, vagy másképpen HÍR-program. Célja a nemzeti örökség részét képező élelmiszerek összegyűjtése és gazdasági hasznosításuknak előmozdítása, amely ma 300 termékre terjed ki. A háromrészes sorozatból megtudhatjuk, melyek azok a számunkra mindennapos élelmiszerek és alapanyagok, amelyek kiváló minőségű hungarikumként jó hírünket továbbítják a világban.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?