Az aktuális rész ismertetője: A Gasztroangyal Tényőre utazik, ahová a műsor egyik nézőjétől, Edinától kaptunk meghívást. Marcsival együtt felelevenítik a tradicionális helyi ételeket, és elkészítik a zsellérek egykori kedvencét, a paprikás kattancsot. Az is kiderül, hogy az ottani borászok milyen módon igyekeznek visszahozni a helyi vörösbor egykoron híres hagyományát.
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások