Könyvajánló / Végh Attila: A ragyogás ideje

Bakancslistához adom
5 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Végh Attila sokszínű filozófiai esszéit gyűjtötte ebbe a kötetbe: írásai költői gondolatfutamok, melyeknek nem az a céljuk, hogy masírozva elfoglalják a megszerezhető tudás birodalmát, hanem hogy fölébresszék a "költőien lakozó" olvasó érzékenységét. Nemcsak a görög létérzéssel kapcsolatban, és nemcsak ókori szövegekben, de mindenképpen az egykori görög világ közelségét mutatva. A hattyú motívum szépirodalmi szövegekben való megjelenéséről, a Vasadi Péter és Győrffy Ákos költészetéről, a Kárpáti Tamás festészetéről írott esszékből, de talán még az önéletrajzi ihletettségű A résből, hol elbújtál című "naplóbejegyzésből" is érezhető annak vágya, hogy A ragyogás ideje a filozófiai és a költői gondolkodás kézfogója legyen. Hátha sikerül összelobbantani - ha csak egy-egy pillanatra is -, ami bennünk, úgy tűnik, végérvényesen szétszakadt.

A műsor ismertetése: Könyvajánló sorozat, amely napi rendszerességgel, ismert magyar színészek közreműködésével ajánl különböző műfajú és témájú műveket minden korosztály számára.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2014 jún. 17. - 16:36:48
Gyerekkorom kedvenc ifjúsági tv sorozata volt a Belle és Sébastien, - fekete-fehérben, - késõbb meg ugyanettõl az írónõtõl a Poly címû, ami egy lóról szólt. Azt még könyv formájában is elolvastam.
Régi szép idõk...