Könyvajánló / Wathy Zsuzsa: Kávérajzok

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Vannak még polihisztorok? Megváltható-e a világ, ha négy-öt magyar újra összehajol? Vagy csak hivatásos álmodozók vannak? Vathy Zsuzsa új könyvében korunk művészetfelfogását, s benne a lehetséges kultúrcsinálókat keresi-elemzi. Főhőse afféle tudósember, aki rendszeresen szimpozionokat tart, az asztaltársaság dizájnerekből, építészekből, tanárokból áll. A kávézós beszélgetések okán-folytán térben és időben vándorolunk: a hetvenes-nyolcvanas évek szocialista országainak világa is megjelenik, a tűrések-tiltások-támogatások, az első nyugati utak, a tapasztalatcserének nevezett-álcázott ösztöndíjak, a nagy találkozások időszaka. És a besúgók jól megtervezett hálózata is... Fragmentált kisregény ez a művészetről, szabadságvágyunk szimbolikus kiéléséről, az emberi szellemről: kór- és körkép a közelmúltról.

A műsor ismertetése: Könyvajánló sorozat, amely napi rendszerességgel, ismert magyar színészek közreműködésével ajánl különböző műfajú és témájú műveket minden korosztály számára.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2014 jún. 17. - 16:36:48
Gyerekkorom kedvenc ifjúsági tv sorozata volt a Belle és Sébastien, - fekete-fehérben, - késõbb meg ugyanettõl az írónõtõl a Poly címû, ami egy lóról szólt. Azt még könyv formájában is elolvastam.
Régi szép idõk...