Klasszikusok délidőben / Zenekar a központban - Várdai István, Vigh Andrea, Takács-Nagy Gábor és a Manchester Camerata I.

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A csaknem félévszázados múltra visszatekintő Manchester Camerata megalakulása óta az egyik legszínvonalasabb brit zenekar, a világ legjobbjai közé azonban Takács-Nagy Gábor művészeti vezetése emelte. A jazz, valamint a populáris és népi irányzatok iránt is nyitott, modern és merész zenekar 2015-ben a Zeneakadémián muzsikált először a magyar közönségnek _ azon az estén is Várdai Istvánnal, aki ezen a hangversenyen Haydn, valamint tanítványa (az Esterházy zenekar első csellistája), Antonín Kraft egy-egy versenyművét játszotta. Várdai István a 2007-es Csajkovszkij-verseny harmadik helyezettjeként és a 2014-es müncheni ARD verseny győzteseként az elmúlt évek alatt a nemzetközi zenei élet meghatározó alakja lett. Rendszeres vendége a rangos hangversenytermeknek, mint _ többek között _ a bécsi Musikverein, a londoni Wigmore Hall, és a New York-i Lincoln Center. Legfrissebb lemezén J. S. Bach csellószvitjeit játssza, tudását a következő generációnak jelenleg a bécsi Zeneakadémián adja át.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sukky márc. 10. 00:13:59
Gondolom, a Nemzet Zongoraművésze mellett a hegedűs partner jelentéktelen epizodista lehet, mivel nem volt érdemes megemlíteni a nevét, csak a Fesztivál atyja és a hegedű készítője fontos itt.
10/10
bokor5 2021 ápr. 27. - 23:02:58 10/10
Azta!