Személy

Dean Reed

színész, forgatókönyvíró, rendező

Hozzászólások

10/10
offtopic
Anditos 2011 jan. 10. - 15:11:00 10/10
"A napokban elõkerült búcsúlevélbõl egyértelmûen kiderül: Dean Reed önkezével vetett véget életének. Változatos életútjáról Tom Hanks készít filmet, aki lassacskán mintha újjáélesztené a Dean-legendát.
A "Vörös Elvis" minap elõkerült búcsúlevelében leszögezi: "halálomnak semmi köze a politikához". A 15 oldalas dokumentumból, melynek hitelességét második felesége, Wibke Reed is megerõsítette, kiderül, hogy súlyos depresszióval küzdött. A levelet a Stasi rögtön elkobozta, s egészen mostanáig nem hozták nyilvánosságra.

Reed lelki békétlenségét elsõsorban családi zûrjei okozták. A levelet a Német Szocialista Egységpárt akkori magas rangú tagjának és barátjának, Eberhard Fenschnek címezte. Ebben külön üdvözölte Erich Honecker pártfõtitkárt. Mégsem az ünnepiesség nyomta rá bélyegét a dokumentumra. Keserû, az élettel leszámolt ember képe bontakozik ki belõle. "Nem volt boldog" - erõsítette meg a napokban a most 62 éves Wibke Reed hozzátéve, hogy harmadik házassága Renate Blumével kudarcok sorozatát hozta. "Két nappal halála elõtt már megkísérelte az öngyilkosságot, ekkor azonban még életben maradt" - mondta.

A levélben Reed német barátjának ezt írta:
"Renate egyfolytában azt mondogatta, hogy semmirekellõ amerikai showman vagyok. Szüntelenül kínoz, üldöz évek óta, mert beteg. Féltékeny mindenkire, akit szeretek, vagy akik engem szeretnek. Azt akarná, hogy Natascha lányomat és Wiebkét az ellenségeimmé tegyem meg. De nem vagyok hajlandó gyûlölni olyasvalakit, aki egykor a házastársam volt. Szeretem Renatét betegsége ellenére is. De nem találok más kiutat a gondokból. Egy héten belül nehéz filmet kell forgatnom Renatével, ebbõl azonban semmi jó sem sülhet ki" - írta Reed.
Mint a levélbõl kiderül, magánéleti viszonyai kissé kuszák voltak. Harmadik feleségével, és annak lányával élt ugyan együtt, de rendszeresen találkozott volt feleségével, akitõl gyermeke is született: Natascha most 28 éves."
10/10
offtopic
Anditos 2011 jan. 09. - 23:09:54 10/10
Igen, máig tisztázatlan körülmények között. A németek szerint az amerikaiak ölték meg, az amerikaiak szerint öngyilkos lett, a család szerint meg a német tették el láb alól. Jó lenne, ha elkészülne a film az életérõl, bár nem hiszem, hogy kiderülne belõle, mi történt valójában. Németországban nemrég készült egy nagy sikerû dokumentumfilm róla, talán az eljut hozzánk is.
A youtube-on van egy koncert, amin õ, Don Everly és Kovács Kati együtt énekelnek.

És milyen volt a benyomásod róla a találkozáskor? Nekem kedves és közvetlen embernek tûnik a felvételek és az arca alapján.
10/10
Anditos 2011 jan. 09. - 22:14:16 10/10
Gyerekkoromban a Vértestvérek-ben láttam Gojko Mitic-csel, nagy kedvencem volt a film.
Dean Reed-et mint énekest nemrég ismertem és szerettem meg, tetszik a kellemes énekhangja és a dalai is. Évekkel ezelõtt szó volt róla, hogy Tom Hanks megfilmesíti a színész-énekes kalandos életét, de úgy néz ki, erre még várnunk kell.