Személy

Jon Anderson

zene, előadó
Született: 1944. október 25. (79 éves) (Anglia, Accrington, Lancashire)
Jon Anderson korunk egyik legtermékenyebb dalszerzője és előadója, festő és gondolkodó, a Yes és Vangelis hangja. Az angliai Accringtonban született 1944 október 25.-én. A progresszív zenét játszó Yes-t 1968-ban alapította, Chris Squire-ral. Szólókarrierje 1976-ban kezdődött, mikor megalkotta legendás albumát "Olias of Sunhillow" címmel. A későbbiekben több mint 13 szóló albumot jelentetett meg és nagysikerű szóló-turnékat adott. Olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Vangelis vagy Kitaro.

Minden emberhez akar szólni. Vallásokról és hitekről, a fényről, szeretetről, reményről és a békéről énekel különleges, éteri hangján. A remény hírnökeként dalszövegeiben bemutatja a harmónia és a káosz harcát, mely a harmónia győzelmével végződik

2005-ben "Tour of the Universe - Work in Progress" címmel koncertturnét adott, mely voltaképpen egyfajta összefoglalása volt különleges zenei munkásságának, ugyanakkor a szeretet, a béke és a megértés szellemében fogant felemelő új dalokkal is szolgált.

Jon Anderson dalainak száma évről évre nő, miközben alkotóereje, turnéinak intenzitása sem csökken! Még számos új ötlet és elképzelés megvalósítását tervezi a következő évtizedben.

Hozzászólások