Személy

Julian Rhind-Tutt

színész
Született: 1968. július 20. (52 éves) (Anglia, West Drayton)

Hozzászólások

frenchbullie 2016 júl. 23. - 18:23:16 Előzmény Edmond Dantes
Október-november környékén általában ez az AC film, mármint az Ellopott gyilkosság, a reggeli készülõdés háttérmoraja nálunk... (Istenkém, micsoda AC káromlás:-)) De akkor is így van:-) Nos, emiatt (is) emlékszem a színészre. De be kell valljam Monks-nak átütõbb, emlékezetesebb, és nem csak azért, mert májfoltot varázsoltak az arcára. Majdnem annyira gonosz, mint a Tom Hardy által alakított Bill Sikes. Meg Timonthy "Fagin" Spall. Spall-nak is jól ment a negatív karakter, csak valahogy ösztövérebb és idõsebb Fagin-kép él az elmémben.

Rémlik, mintha Ben Kingsley-t is láttam volna e szerepben. De nekem Ron Moody a "legfaginabb". Oliver Reed pedig a leggonoszabb Sikes. Lehet, hogy azért, mert a musicalt láttam legelõször Twist Oliver témában, és gyerekként átérezve egy gyerek sorsát, talán ez maradt meg leginkább.
Oliver Reed-et Hendonnak is szerettem a Koldus és királyfiban, pozitív hõsként, jobban, mint Aidan Quinn-t az új változatban. Quinn-t a Dal egy agyonvert fiúért címû filmben szerettem nagyon.
Na jó, most abbahagyom, mielõtt szétoffolom szegény Rhind-Tutt topikját.

Az a baj, hogy nekem mindig mindenrõl eszembe jut mindenféle:-):-) Aztán össze-vissza tekeregnek a gondolataim...

Tetszik ez az "Agathául":-):-)
Edmond Dantes 2016 júl. 20. - 10:24:21
Hi, csupán a születési éve kérdéses. Wiki: 1967, IMDb: 1968 :)
Naná h én is láttam mind2 filmet (Ellopott gyilkosság = Halloween és halál), de nemigen emlékszem a színészre. Az alibi-sztorit más címmel korábban is megcsinálták http://www.port.hu/meghurcolt_artatlansag_ordeal_by_innocence/pls/w/films.film_page?i_film_id=47708 túlságosan Calgaryra/Sutherlandre fókuszálva, nálam ez a feldolgozás nemigen jött be, Brubeck zenéje kifejezetten idegesített és (sztem) nem passzolt a filmhez.

Érdekesség: Alibi címmel egyik kedvenc Agathámból (Az Ackroyd-gyilkosság) készült színdarab: https://en.wikipedia.org/wiki/Alibi_(play) és az elsõ AC-hangosfilm is ezen az adaptáción alapult: https://en.wikipedia.org/wiki/Alibi_(1931_film)

Aki ezt a sok címet követni tudja...az már konyít Agathául :)
frenchbullie 2016 júl. 20. - 06:58:17
Ma van a szülinapja, úgyhogy minden ilyenkor szokásos jót kívánok neki!
Elõzõ hozzászólásom óta láttam más filmekben is, a Miss Marple-féle Alibi-ben szemüveges tudóst alakít, Blandings-ban pedig õ az elegáns monoklit viselõ örökifjú Gally. Aztán láttam a Twist Oliver egyik feldolgozásában, Monks-nak. Hátborzongató gonoszként. Meg elvetemültként. Ismét egy negatív karakter, amit hitelesen formál meg.
frenchbullie 2015 szept. 28. - 09:02:52
Üdv! Eddig egyetlen filmben láttam Rhind-Tutt-ot, egy Poirot epizódban, az Ellopott gyilkosság-ban.
Nem tudom milyen ember, nyilván nem, de

Spoiler
a negatív figurát rendkívül jól alakította.

A neve is rendkívül különleges...