Színház

Állati színjáték

előadás, 5 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Gellért-hegyen találkozhatnak Csányi Dávid első színházi rendezésével, az Állati színjátékkal, a Független Színház Magyarország legújabb produkciójával. Az előadás közös gondolkodásra invitálja nézőit, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Tudunk-e különbözőségeink ellenére együtt boldogulni? Mennyire meghatározóak napjainkban a közösségek? Ki tudunk-e bújni az online világból és
meglátni újra a közösség fontosságát?

“Más a színünk, más a fajtánk, máshogy gondolkodunk, 
de együtt valahogy mégis könnyebben boldogulunk.”

Az Állati színjáték (Valcz Péter színdarabja nyomán) vidám, interaktív családi előadás barátságról és színházról, amin gyerekek és felnőttek egyaránt jól tudnak szórakozni.
Különböző állatokból álló színházi társulatról szól, akik nem tudják felvenni a versenyt a mai kor igényeivel, ezért kénytelenek feloszlani, egyedül kell megállniuk a helyüket a nagyvilágban, színház nélkül. A társulat tagjai között megismerhetjük a kiöregedett társulatvezető kobrát, a komikus majmot, a fiatal szívtipró tigrist, a primadonna macskát és a segítőkész vakondot. 
A tagoknak talpon kell maradniuk, hogy megtanulják ki miben jó, miben kell változnia, hogy végül összetartóbb csapattá váljanak. A történet végére rájönnek, hogy sokkal többre mennek együtt, mint magányosan. A színház olyasmit adhat mindenkinek, amire a virtuális valóság nem lehet képes. Miben rejlik egy közösség ereje? Hogyan érhetünk el változást közösen? Az előadás többek között ezeket a kérdéseket járja körül.
 
“Az Állati színjátékkal 2008-ban ismerkedtem meg a Kaposvári Színművészeti Főiskolán, Valcz Péter írta az osztályunkra. Már akkor tudtam, ez egy zseniális gyerekdarab. Azóta eltelt 13 év, és most, hogy lehetőséget kaptam egy gyerekdarab rendezésére, egyértelmű volt, hogy ezt akarom megcsinálni. De azóta sok minden megváltozott, és a világ is, ezért úgy éreztem, hogy aktualizálni kell az eredeti darabot.” - Csányi Dávid rendező.
Az előadást öt éves kortól mindenkinek ajánlják. Így gyerekek és felnőttek egyaránt biztonságos körülmények között, a szabadban élhetik át hosszú idő után újra a színház örömét.

Sminkmester: Szabó Judit 
Rendezőasszisztens: Dömötörfy Bóra

A(z) Független Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások