Színház

Az utolsó bárány

zenés mesejáték, 2022., 6 éves kortól

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Zöld mező, idilli rétek és a legfinomabb jutalomfalatok egész Keleten, amire egy nyáj ácsingózhat. A báránycsapat álmát három komoly pásztor vigyázza terebélyes subáikban. Ám egy este új csillag jelenik meg Betlehem fölött és a bárányok arra ébrednek, hogy a pásztoraik eltűntek. Vajon az ufók rabolták el a pásztoraikat, vagy igazat mondott az a kecske, és valóban ahhoz a híres újszülötthöz siettek el, aki állítólag, ha nagy lesz, megmenti majd a világot?

Egy szempillantás alatt mozgásba lendül a birkanyáj. Ez nem csak egy szimpla éjszakai túra lesz. Ez egy igazi bátorságpróba. Gyors létszámellenőrzés. Első bárány, második bárány... ajj, legalább ezerig kéne tudniuk számolni, hogy megszámolják magukat. Útra kelnek, hogy meglátogassák a kisdedet. De talán mégsem olyan könnyű egy ilyen izgága birkanyájat felnőttek nélkül együtt tartani. Vajon mit lehet ajándékba vinni a kisdednek? És miért keresik őt olyan kétségbeesetten a farkasok? Egyáltalán hova tűnhettek el a pásztorok? A nyáj lelkesen keresi a kérdésekre a választ, amíg a sor végén kullogó Utolsó bárány mindig ugyanazt fújja: „Pont ilyen látogatókra vár az újszülött gyermek, mint mi vagyunk. A betegekre, a vakokra, a sántákra és a totál flúgosokra. Az efféle szerencsétlen lúzereket kézcsókkal fogja köszönteni.”

Az Ulrich Hub karácsonyi meseregényéből készülő előadás rendhagyó perspektívából, sok zenével és még több humorral meséli el Jézus születésének igaz történetét.

Az előadáshoz Mozgató foglalkozás készül.

A(z) Budapest Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2022. október 8., Budapest Bábszínház

Stáblista:

Szereplők

Oldalra fésült hajú bárány
Begipszelt lábú bárány
Fogszabályzós bárány
Szemfedős bárány
Náthás bárány
Sapkás bárány
Kecske; Farkas; Jánosbogár; Puli
Szamár; Kutyafarkas; Teve; Pásztor
Bika; Hal; Teve; Pásztor; Bujkáló király
Ufó; Hal; Farkas; Teve; Pásztor

Alkotók

Hozzászólások