Színház

Brass Cirkusz - Mese a Tubatigrisről és a Trombitaparipákról

koncert, 10 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Brass Cirkusz idén áprilisban a zene- és a mozgásművészet határterületein kalandozó, rengeteg játékkal és sok humorral átszőtt, a cirkuszi előadásokat idéző műsorral várja a 10-14 éves korosztályt a Müpában. A Méhes Csaba pantomimjátékával kiegészülő Brass in the Five rézfúvós kvintett ez alkalommal is felejthetetlen együttlétet ígér a Fesztivál Színház ifjú közönségének és kísérőiknek.

Az együttes tagjai tizenhét évvel ezelőtt indították útjára Brass Cirkusz elnevezésű produkciójukat, amellyel egyik céljuk az volt, hogy ismeretlen oldalukról mutassák be a rézfúvós hangszereket a gyerekközönségnek. Azóta első nézőik már felnőttek, és talán már saját gyermekeiket kísérik el a Brass Cirkusz előadásaira, de a társulat tagjai továbbra is gyermeki lelkesedéssel, ugyanakkor kimeríthetetlen profizmussal viszik színpadra újabb és újabb előadásaikat. A kvintett tagjai valóban „játszanak” a hangszereiken, és bebizonyítják, hogy - bár a trombitát, a harsonát, a kürtöt és a tubát legtöbbször frakkba, esetleg katonai egyenruhába öltözött zenészek fújják - a klasszikus zenének egyáltalán nem kell mindig komolynak lennie. A Brass Cirkusz elnevezés nem túlzás, a Méhes Csaba mozgás- és pantomimművésszel kiegészülő kvintett tagjai ugyanúgy kápráztatják el, ejtik ámulatba, és nevettetik meg közönségüket, mint a légtáncosok, az állatidomárok, az erőművészek, a bűvészek és a bohócok a valódi cirkuszokban. Eszközeik pedig maguk a rézfúvós hangszerek, a trombita, a harsona, a kürt és a tuba, amelyekről talán még a szakavatott zenehallgatók sem tudják, milyen sokoldalúak, és mennyire viccesek tudnak lenni. Hogy a tubatigrisek és trombitaparipák mellett milyen állatok tűnnek még fel az előadásban, azt nem áruljuk el előre, úgyhogy érdemes lesz ellátogatni április 22-én a Fesztivál Színházba.

Közreműködik: a Brass in the Five

Tagjai: Brass in the Five: Simai László, Monoki Attila (trombita), Koppányi Béla (harsona), Soós Péter (kürt), Takács Tibor (tuba)

 

A(z) Brass in the Five előadása

Stáblista:

Hozzászólások