Színház

Csizmás Kandúr

előadás, 2 felvonás, magyar, 2011., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Janónak, az egyszeri molnárlegénynek választania kell: az apjától örökölt malom, szekér és lovacska felét, vagy Kandúr életét kéri-e pénzsóvár bátyjától. Helyesen dönt, a macska élete fontosabb számára, mint a vagyon. Kandúr megígéri, gazdaggá teszi, ráadásul királylány-feleséget szerez neki. Csatlakozik hozzájuk Hapsikám, a kérlelhetetlen egér.
Elindulnak hát hármasban, hamarosan találkoznak Andante királykisasszonnyal, aki túlfűtött nagyanyját, az időnként elkószáló Anyakirálynét keresi a mezőn. Bármily hihetetlen, Janó és Andante első látásra egymásba szeretnek.
De vajon hogyan vehetné feleségül a szegény molnárlegény a király leányát? Furiózó király és Szordíno királynő nem könnyíti meg a dolgukat, ámde működésbe lép Csizmás Kandúr esze és minden kalandra kész természete: elhiteti az Udvarral, hogy Janó a dúsgazdag Kurran-Morran herceg, aki kincsekkel rakott szekereit próbálja kiszabadítani a láp fogságából, mindenképpen méltó Andante kezére. Furiózó király kapva-kap az alkalmon, úgy véli a herceg aranyának az Udvar kincstárában a helye. Félreértések, burleszk-helyzetek és furcsa kalandok során jut el a fiatal pár a boldog egybekelésig. Csizmás Kandúr mellett számíthatnak Hapsikám, pardon, Hapsi egér segítségére is.

A(z) Pécsi Harmadik Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. május 29., Pécsi Harmadik Színház

Stáblista:

Szereplők

Csizmás Kandúr
Hapsikám (egér)
Janó (molnárlegény)
Andante (királykisasszony)
Nanó (Janó nagyanyja)
Petrus (Janó bátyja)
Ninus (Petrus felesége)

Alkotók

Hozzászólások