Színház

Dinasztiák

cirkuszi előadás, 2021., 2 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. Fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával, a Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata számot. A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz, a levegő-, zsonglőr-,akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand és illúziószámok mellett pedig az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj- és kutya számok mutatják be. A nevetésről tapasztalt bohócaink gondoskodnak. A műsor rendezői, a Silver Power, antik héroszokat idéző emelőszámukkal kápráztatják majd el a közönséget.
A cirkuszművészet azon művészeti ágak közé tartozik, amelyben kiemelten fontos a nemzedékről nemzedékre áthagyományozott tapasztalat és tudás. Ez a fajta szemlélet tudta életben tartani évszázadokon keresztül a cirkuszművészetet.

Erről szól ez a műsorunk, ezért a címválasztás is: DINASZTIÁK. Az apáról fiúra, az anyáról lányra áthagyományozott tudás minden családban különösen fontos: leginkább azok vagyunk, akiknek szüleink nevelnek minket, azok az első ismereteink, amelyeket tőlük tanulunk vagy lesünk el.

Ez a művészet abban különbözik a többitől, hogy itt nem „ciki” ugyanazt csinálni, mint az elődeid, a szüleid, a nagyszüleid. Itt akkor sincs kitaposott út, ha beleszülettél: hiszen a cirkuszművészetben nincs csalás és ámítás – még az illúziószámokban sincs, vagy a bűvésztrükkökben, azok is hosszú évek alatt tökéletesre csiszolt mutatványok –, itt az számít, ami ott és akkor, a közönség előtt történik a porondon.

Ezt pedig csak akkor és úgy lehet elérni, ha az ember végigdolgozza egész életét, minden nap hajnalban kel, edz, gyakorol; se sérülések nem vetik vissza, se fáradtságot nem ismer.

A cirkuszművészet egy különleges nyelv, a maga viszonyaival és nyelvtanával, hangsúlyaival és intonációival. Aki pedig cirkuszművészként ebbe született bele, ezt a nyelvet meg tudja ugyan tagadni, ott tudja hagyni, de soha nem tudja kitörölni magából.

Erről szól csupa magyar fellépőt felvonultató DINASZTIÁK című műsorunk is: az átadásról, áthagyományozásról, a tanításról és tanulásról, a nemzedékek összekapcsolódásáról. Ennek szimbólumait és példáit mutatjuk be és adjuk át Önöknek!

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2021. február 13., Fővárosi Nagycirkusz

Hozzászólások